YOZGAT'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Mehmetbeyli Köyü'nde çiftçilikle uğraşan 57 yaşındaki Salim Salman, bahçesinde yetiştirdiği ve her biri 30 kilonun üzerinde olan dev kabakları satmakta güçlük çekince üretimi azalttı.
40 yıldır çiftçilikle uğraştığını ve sürekli yeni ürünler yetiştirmeyi hedeflediğini belirten Salim Salman, 1999 yılında gittiği Hollanda'daki tarım fuarında 500 kiloluk kabak gördüğünü belirterek şunları anlattı:
"Onun çekirdeğini satın aldım. Kanada asıllı bu kabak çekirdeğini köyümün bahçesine ektim. 10 yıldır bu kabak çekirdeğini ekiyorum. Görüyorsunuz her yıl yüzlerce kabak inanılmaz bir şekilde büyüyor. 100 kilogramın da üzerinde kabaklarım yetişiyor. Ancak son yıllarda üretimi azalttım. Çünkü kabakların çok büyük olmasından dolayı pazarlamada sıkıntı yaşıyorum. İnsanlar bu kadar büyük kabakları nasıl tüketeceğini düşünüyor. O yüzden daha önceki yıllara oranla bu yıl biraz daha üretimi azalttım." Çiftçi Salman, bal kabağının kilosunu 1 TL'den sattığını, kendisi gibi çiftçilere yetkililerin gerekli desteği vermesini istedi. Salman, "Destek verildiğinde bu bölgede 250- 300 kiloluk bal kabağı yetişebilir" diye konuştu.