ÇANKIRI'nın Kurşunlu İlçesi'nde bulunan ve dünyanın ikinci büyük seramik fabrikası olduğu öne sürülen Söğütsen Seramik Fabrikası'nda üretim yeniden başladı. 2011 yılında ilk olarak üretime başlayan ve 8 ay önce işletmede yaşanan sıkıntılar nedeniyle üretime ara verilen Yıldızlar Holding'e ait Söğütsen Seramik Fabrikası'nda yeniden üretim geçildi.
Toplam 1 milyon metrekarelik kapalı alana sahip fabrikanın Genel Müdürü Doğan Kapusuz, şu an 450 kişinin istihdam edilerek üretime yeniden başlandığını anlattı. Kapusuz, şöyle dedi:
"Toplam 9 tek katlı, 6 tane de çift katlı granit fırını kapasitesine sahibiz. Şu anda çift katlı ve tek katlı fırında üretim faaliyetimiz sürüyor. Fırınların tamamı faal duruma geçtiğinde 6 milyon 300 bin metrekare teknik granit ve porselen üreteceğiz ve personel sayımız 1500 kişi civarında olacak."
Fabrikanın tam kapasiteyle çalışmaya başlaması ile birlikte dünyanın her yerine ihracat yapacaklarını kaydeden Kapusuz, şöyle devam etti:
"Böyle bir kuruluşun buraya kurulması yeni yatırımların bölgede önünü açacaktır. Ayrıca ilçemize, ilimize ve ülkemize üst düzeyde istihidam ve ekonomik katkı sağlayacaktır."
Kapusuz, yeni fırınlar açılması konusunda da altyapı ve kadro çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

EY(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)