DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB), Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Polonya’ya çıkarma yaptı. Birliğin Ev Tekstili Kümesi’nde yer alan 13 firmadan 21 temsilci Polanya’da üç gün boyunca incelemeler ve karşılıklı iş görüşmeleri yaptı. DENİB Başkana Süleyman Kocasert, Polonya’nın Avrupa’da çok önemli bir pazar olduğunu, 20 firma temsilciyle yaptıkları iş görüşmelerinin olumlu geçtiğini, bu görüşmelerin ihracata dönüşmesini beklediklerini söyledi.
DENİB'in yürüttüğü kısa adı URGE olan Ev Tekstilinde Uluslar arası Rekabetin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle Denizli İhracatçılar Birliği Ev Tekstili Kümesi’nde yer alan 13 firmadan 21 temsilci Polanya’ya giderek incelemeler ve iş görüşmeleri yaptı. 16-20 Şubat tarihleri arasında yapılan ziyarette Varşova, Lodz ve Poznan’da 20 firma temsilciyle karşılıklı iş görüşmesi, iş adamı dernekleri ile bilgilendirme toplantıları yaptı, Home Decor Fuarı ziyaret edildi, Wolka Kosawska ve PTAK Toptancı Merkezleri gezildi.
Varşova’da Polonya-Türk İşadamları Derneği’nde yapılan toplantıda Polonya pazarına yönelik markalaşma çalışmaları ve diğer ülkelerin Polonya pazarındaki payları değerlendirildi. Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan’la yemekte bir araya gelen Denizli heyeti, Integra Poland firmasının depo açılış törenine de katıldı. İkili görüşmelerde mağaza zincirleri, toptancılar, otel, restoran ve hastane zincirleri için tedarikçiler ile bire bir görüşmeler gerçekleştirilirdi.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Polonya temaslarının çok faydalı ve verimli geçtiğini söyledi. Polonya’nın Avrupa’da önemli bir pazar olduğunu belirten Kocasert, "Polonya’da üç gün gibi kısa bir sürede, üç şehir, iki toptancı merkezi, bir outlet ve bir fuar ziyaret ettik. Polonyalı 20 firma ile ikili görüşmeler gerçekleştirdik. Polonya, Avrupa’da gerçekten çok önemli bir pazar. Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği, URGE projemiz kapsamında Polonya’ya giderken umutluyduk. Oldukça verimli bir iş seyahati gerçekleştirdik. Olumlu geçen iş görüşmelerinin, kısa süre içerisinde ihracata dönüşmesini ümit ediyoruz" dedi.