Ferah IŞIK-Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, () - DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB), 2013 yılında en fazla ihracat yapan 20 firmanın temsilcisine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı törenle ödül verdi. Gecede sahne alan ünlü sanatçı Zeynep Sali, birbirinden güzel şarkılarıyla ihracatçılara moral verdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından düzenlenen '2013 İhracatın Yıldızları' ödül törenine katılarak Denizli'den en fazla ihracat gerçekleştiren 20 firmaya plaket verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gün boyunca gerçekleştirdiği Denizli ziyaretlerinin ardından DENİB tarafından düzenlenen 2013 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'ne katıldı. Törene ayrıca Denizli Valisi Abdükkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ve çok sayıda işadamı katıldı. EGS kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen tören öncesi işadamları verilen kokteylde bir araya gelirken, geceyi ünlü sunucu Nefise Karatay sundu.
Gecenin açılış konuşmasını yapan DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını belirterek, "Biz her şeyi hep birlikte başardık. İhracatımız her geçen gün artıyor ve artmaya devam edecek. Tüm zorluklara bu günlere geldik ve daha da ileri gideceğiz" dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de gecede bir konuşma yaptı. Türkiye olarak başkalarının kontrol ettiği bir ekonomide dalgalanmayı kabul etmediklerini ifade eden Bakan Zeybekci, "Ecdadın bize emaneti olan, çok hızlı bir şekilde tüketim toplumu olmaya başlayan Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar'a sırtını dayayıp 2023 hedeflerine doğru tüm hızımızla, geleceği planlayan bir ülke olacak. Bunu da hep beraber yapacağız. Bu günlerde yaşanılanları aklınıza bile getirmeyin. Türkiye artık bir kitap atıldı diye faizlerin yüzde 7 bin artacağı bir ülke değil. Türkiye artık IMF memurlarıyla dizayn edilecek bir ülke değil. Türkiye Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet hedefi sözünü hamasetten çıkarıp elle tutulur gözle görülür bir hale getirdi. Bunu Bakanlar Kurulu kararı haline getirdi. Ülkemiz en iyi yerlere gidecektir" dedi.
Konuşmasının ardında Nihat Zeybekci, Denizli'den en fazla ihracat yapan 20 firmaya plaket ve çiçek verdi. Ödül töreninin ardından ise ünlü sanatçı Ziynet Sali işadamlarına konser verdi. Sali, yaklaşık 1.5 saat sahnede kalıp, birbirinden güzel şarkılarıyla ihracatçılara moral verdi.

FI,RÇ (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)