Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ,() - DENİZLİ Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, Tunus’ta yapılan İslam Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu’na katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Tunus’taki toplantıya katılan Özer, İslam ülkeleri arasındaki iktisadi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki görüşlerini aktardı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ile birlikte Tunus’ta yapılan İslam Ticaret ve Sanayi Odası 30’uncu Genel Kurul Toplantısı’na katılan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, toplantının İslam Odası’na üye 57 ülkeden odalar birliği temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştiğini söyledi. Toplantıya Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük’ün de katıldığını belirten Özer, genel kurulda dünya ekonomisindeki gelişmeler ve İslam ülkeleri arasındaki iktisadi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Uluslararası karayolu taşımacılığı TIR sistemi ve helal gıda konusunun ele alındığı toplantıda İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası’nın önümüzdeki dönem çalışma programı ve stratejik öncelikleri masaya yatırıldı.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Özer ile Selçuk Öztürk, International Chamber of Commerce (ICC) Tunus Milli Komitesi Başkanı Ali Ben Yahya ile de görüştü. Görüşmede, iki milli komitenin birlikte çalışması için ICC Tunus Milli Komitesi’nden bir temsilcinin Türkiye'yi ziyaret ederek bir işbirliği programı ve eylem planı üzerinde çalışılmasına karar verildi. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, toplantıda Denizli’yi tanıtma ve anlatma fırsatı bulduğunu söyledi.

ONB(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)