Uluslararası piyasalarda altın fiyatları bugün 5 ayın zirvesine ulaşırken, yurt içinde ise vatandaşın altına olan talebi azaldı. Kuyumcular iş yerinde sinek avlarken, Darphane de bundan nasibini aldı ve Darphane'ye basılıaltın için talep olmadı.

İsviçre Merkez Bankası'nın geçen hafta sürpriz kur uygulamasına geçmesiyle sert yükselen altın Darphane'de presleri durdurdu.


GİDEN ÜRÜN SIFIR

Her hafta salı günü kuyumcuların altın talebini alan ve perşembe günü teslim eden Darphane tarihi haftalarından birini yaşadı. Darphane'ye giden mal miktarı 2 hafta önce 1.600 kilo iken geçen hafta 340 kiloya düştü. 

Bu hafta ise öğle saatlerine kadar tek altın girişi olmazken, gün boyu alınan talep ise sıfırda kaldı.

'SATAN ÇOK, ALAN YOK'

İstanbul Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Akbulut "Satmak için gelen çok ancak alan yok. Piyasaya çok altın geldiği için makas arada açılıyor. Darphane altın basamıyor kuyumcu parayı nasıl bassın" dedi.

Türk halkının yatırımını altından yana yapmayı tercih eden bir toplum olduğuna dikkati çeken Akbulut "Kar ettiklerinde satıp kârını biliyorlar, fiyatlar düşünce de tekrar alıyorlar. Kâr edilen para her zaman cebe yakışır" diye konuştu.