İSTANBUL, 17 Haziran () - Genç patronlar ve yöneticiler, bölgesel çatışmalar ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini düşünüyor. Genç patronlar, jeopolitik risklere karşın, planladıkları yatırımlardan ise vazgeçmeyeceklerini söylüyorlar.

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin (GYİAD) ve Ekonomi ve Strateji Danışmanlık Hizmetleri’nin gerçekleştirdiği "2014 İlk Yarıyıl Değerlendirme / Beklenti Anketi" sonuçlarına göre, genç patronlar, Türkiye'nin önündeki en büyük risk olarak "toplumsal kutuplaşma"yı görüyorlar.

Anket sonuçlarını değerlendiren GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, 2014 yılının geri kalanı için en büyük riskin ne olduğuna ilişkin soruya "siyasi istikrarsızlık" diyenlerin yüzde 34, "kuzeyimizde ve/veya Ortadoğu’da sıcak çatışma" tahmininde bulunanların yüzde 14, "ekonomik belirsizlik" öngörüsünü paylaşanların ise yüzde 10 olduğuna işaret etti.

Üyelerin yüzde 40’ının, cumhurbaşkanlığı seçimi, kutuplaşma ve Irak başta olmak üzere bölgesel çatışmaların ekonomiyi ve işlerini olumsuz etkileyeceğine inandığına dikkat çeken Burcu Akdarı Toprak, yüzde 38’inin etkilemeyeceğini düşündüğünü, yüzde 21’nin ise olumlu yansımalarının olacağını belirttiğini sözlerine ekledi.

Burcu Akdarı Toprak, toplam 30 milyar liralık ciroya sahip dernek üyeleri arasında gerçekleştirilen ankette genç patronların 2014’ün ilk ve ikinci yarısına ilişkin iyimser bir tablo ortaya koyduklarını söyledi.

Bu çerçevede, Türkiye’nin genç patronlarının yüzde 51’inin, işlerinin yılın ikinci yarısında, bir önceki yıla göre daha iyi olacağını öngördüğüne işaret eden Burcu Akdarı Toprak, üyelerinin yüzde 57’sinin 2014’ün ilk yarısında yeni yatırım gerçekleştirdiğini, yüzde 54’ünün de yılın ikinci 6 ayında da yatırım yapmayı planladığını açıkladı.
Genç patronlar, yıl sonunda doların 2.10-2.25 lira, euronun da 3.00-3.10 lira aralığında olacağını öngördüler.

FOTO