BURSA'da bebek, çocuk ve genç odalarında faaliyet gösteren faaliyet gösteren Çilek Mobilya, 50 satış noktasında oyuncak satacağı cornerlar açacak. Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, böylece mobilyada yeni sinerji yaratacaklarını, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine de uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj olanakları tanıyacaklarını söyledi.
Bİnegöl İlçesi'nde fabrikası bulunan, bebe, çocuk ve genç odası alanında 5 kıtada, 66 ülkede, 444 satış noktasında 2 bin çalışan ve 60 bin metrekare satış alanı bulunan Çilek Mobilya, Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında Çilek Mobilya, nitelikli eleman yetiştirilmesi için 4 yıl boyunca 20 öğrenciye burs verecek. Üniversite bünyesindeki İnegöl Meslek Yüksek Okulu'nun 1000 metrekarelik tek katlı kapalı alanının tadilatını da yapacak Çilek Mobilya, Uludağ Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı ders, çalışma atölyesi ve staj gibi imkan tanıyacak.
Protokol töreninde Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kamil Dilek hazır bulundu. Yapılan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Muzaffer Çilek, eğitime önem veren bir firma olduklarını kaydetti.Ürünlerinin geri dönüşleri ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Çilek, kapı kapı gezip nabız yokladıklarını açıkladı. Yanlarında küçük birer hediye ile gittikleri evlerde, ev sahibinin ikramı olan kavhveyi içip dönüş aldıklarını söyleyen Çilek, şöyle dedi:
"6 ay ya da 1 sene geçince gidip konuşuyoruz. Çeşitli öneriler geliyor. Örneğin 'Daha dar oda yapmanız lazım', '3 çocuklu bir aileyi düşünmeniz gerekiyor. Bu nedenle çekmeceleri bölün' gibi öneriler alıyoruz. Öneriler ile dolu dolu dönüyoruz. Aksiyonda da başarılı oluyoruz. Türkiye açısından bunu rahatlıkla gerçekleştiriyoruz ama yurtdışında bu bazen zor. Türkiye'de bunu her yıl yapıyoruz. Japonya, Meksika, Arabistan'dan bu durum farklı. Ancak ürünlerimizde Doğu ile Batı arasındaki sentezi çok iyi yapabiliyoruz. Herkesten takdir görüyor. Araplar büyük, Japonlar ise küçük mobilya istiyor. Çocuk kültürü ise her yerde aynı." 
"OYUNCAK SATACAĞIZ"
Daha sonra farklı konseptleri de bünyelerine dahil etmek istediklerini belirten Çilek, "Oyuncak sektöründen bir firma ile anlaşma sağladık. Önümüzdeki aydan itibaren 50 satış mağazamızda corner açacağız. Heyecanla bekliyoruz. Mobilyada yeni sinerji olacak" diye konuştu. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yapılan protokolden dolayı Çilek Mobilya Firması'nı kutlayarak, üniversite sanayi işbirliğinden herkesin kazançlı çıkacağını dile getirdi. Dilek, beyin gücü ile firmaya her türlü desteği vereceklerini ekledi.

ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)