CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Merkez Bankası'nın aldığı faiz artırımı kararını doğru bulduğunu belirtirken, "Ama bunun maliyetleri olacak. her şekilde geç kalmış da olsa ki geç kalarak bir bedel ve maliyet ödetilmiş de olsa faizin yükseltilmesi doğru bir karardır, bugünün ekonomik koşulları içinde" diye konuştu.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun dün gece açıkladığı kararları değerlendirdi. Faiz artırma kararının doğru olduğunu belirten Sarı, ancak bunun maliyetlerinin olacağını hatırlatarak şunları söyledi:
"Merkez Bankası, Sayın Başbakan'dan korktuğu için faiz artırmamak için 40 takla atıyordu. Merkez Bankası bu işi sürdüremeyeceğini anladı. Bu aşıldı ki Merkez Bankası çok radikal ve sert bir biçimde faizleri yukarı doğru çekti, doğru bir karardır. Ama bunun maliyetleri olacak. Faiz yükseltmenin de bir maliyeti var. Hiçbir hükümet seçimlere doğru giderken faiz oranlarının yükselmesini istemez. Çünkü faiz oranları yükselince talep kısılır, büyüme düşer. Merkez Bankası'nın bu faizinin önce kredi faizlerine oradan da toplam talebe maliyeti olacak. Türkiye ekonomisinin büyüme oranları düşecek. Sıfır ile üç arasında bir büyümeye Türkiye birkaç yıl razı olmak zorundadır. Bu da Türkiye için bir krizdir. Çünkü yüzde 5'in altındaki her büyüme Türkiye gibi ülkelerde işsizlik yaratır. Türkiye'de büyümenin düşük kalacağı, işsizliğin artacağı, yeniden çift haneli işsizlik rakamları vardır önümüzde. Enflasyonun da hedeflenenin çok ötesinde olacağı bir patika var önümüzde. Türkiye ekonomisi bir yol ayırımında. Ama her şekilde geç kalmış da olsa ki geç kalarak bir bedel ve maliyet ödetilmiş de olsa faizin yükseltilmesi doğru bir karardır, bugünün ekonomik koşulları içinde."