Muhammet BAYRAM/ANKARA,() - 17 Aralık soruşturmasının ardından rüşvet ve yolsuzluk iddialarını protesto eden CHP'li partililer, yoldan geçenlere sahte Euro banknotları dağıttı.

CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup partili, sahte 30 milyon Euro'yu dağıtarak yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etti.

Çok sayıda partilinin katıldığı eyleme, DİSK üyesi bir grupta destek verdi. Eylemde yapılan basın açıklamasında konuşan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök; "İlk defa bir hükümet, hakkındaki bu belgeli kanıtlı ağır iddialar karşısında 'Meclis'e soruşturma komisyonu kuralım yargılanmak ve ben o komisyonda aklanmak istiyorum' diyemiyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa 4 bakan, oğullarının adı rüşvet ve yolsuzluk iddialarına karıştığı için istifa etti. Yine tarihte ilk defa bir adalet bakanı hakkında iki tane fezleke düzenlendi. Hala 'bir soruşturma komisyonu kurulsun ve orada aklanalım' diyemiyorlar. Diyemeyecekler. Çünkü herşey ortada, herşey apaçık meydanda. Hakimleri, savcıları, emniyet mensuplarını değiştirerek kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Ama aklayamayacaklar" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından üzerinde 'Para yerine geçmez' yazan sahte 30 milyon euro tutarındaki banknotlar dağıtıldı. Yoldan geçen vatandaşların ilgisini çeken protesto olaysız bir şekilde son buldu.

(BY) FOTOĞRAFLI