- ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay ihracatının geçen yıl yüzde 33’lük artışla 4 bin 133 tona ulaştığını belirterek, Çaykur çayının içildiği ülke sayısının da 50’ye yükseldiğini kaydetti.
Düzenlediği basın toplantısı ile 2013 yılı çay sezonunu değerlendiren Genel Müdür Sütlüoğlu, üreticiden alınan 672 bin ton yaş çaydan 130 bin 400 ton kuru çay üretildiğini belirtti. Sütlüoğlu, "Geçen yıl kuru çay satış rakamı yüzde 15.75’lik artışla 133 bin tona ulaştı. Bu Çaykur tarihinde bir rekordur. Böylece son iki yılda kuru çay satışlarımızı toplamda yüzde 25 seviyelerinde artırdık. İhracatta ise yüzde 33’lük bir artış sağlayarak 4 bin 133 ton kuru çay satışı gerçekleştirdik. Geçen yıl Çin ve Hindistan'a kuru çay satmaya başladık ve  Çaykur çayının içildiği ülke sayısını 50’ye çıkardık. Bunda en büyük etken pazarlama stratejilerimizde yaptığımız yenilikler oldu. Mevcut pazar payımızı koruyarak yurt içinde ve dışında büyümeye devam edeceğiz" dedi.
MEYVELİ ÇAY ÇEŞİTLERİ GELİYOR
Geçen yıl 'didi' adında piyasaya sürdükleri soğuk çayın 80 milyon adet sattığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti: 
"Soğuk çay 'didi' bizim yeni markamız ve yeni evladımız oldu. Soğuk çayda büyük başarı sağladık. Satışlarımız 80 milyonu geçti. Bunu gelecek yıl iki katından fazlasına çıkarmak istiyoruz. Bu içecekle piyasaya hızlı bir giriş yaparak lider olduk ve 'didi' doğar doğmaz başpehlivan oldu. Hedefimiz bu yıl soğuk çayı dünyada marka yapmak. Ayrıca yeni yılda kuru çayda çeşitliliği artırarak meyveli çayları piyasaya süreceğiz. Meyveli çay üretimi için çalışmalarımız sürüyor."
AKILLI PAKETLEME FABRİKASI
İmdat Sütlüoğlu, Türkiye’nin en modern kuru çay paketleme fabrikası kurulması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Sütlüoğlu, "Dünyanın en ileri teknolojisine sahip olacak olan paketleme fabrikasını kuruyoruz. Güneş enerjisinden istifade edilerek yüzde 40’a varan enerji tasarrufu sağlanacak. Fabrikada tam otomasyon olacak ve işçi olmadan çalışabilecek. Ayrıca fabrikayı turizme de açacağız. Bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlere çayın nasıl üretildiğini ve tarihini sinevizyon gösterileri ile anlatacağız. Yaklaşık 217 milyon lira değerinde bir yatırımla çay üretiminde ilk akıllı fabrikaya kavuşacağız" dedi.