Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE’de 25’inci Vergi Haftası kutlamaları kapsamında 2013 yılında kurumlar ve gelir vergilerinde ilk 3'e giren rekortmenler plaketle ödüllendirildi.
Çanakkale Defterdarlığı tarafından Kolin Otel Megaron Salonu’nda düzenlenen törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal ile çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Törende konuşan, Defterdar Mustafa Işık, ilin vergi ve bütçe gelirleriyle ilgili bilgi verip, "Geçtiğimiz yıl için, ilimizdeki vergi daireleri Merkez, Biga, Çan, Gelibolu için verilen tahsilat hedefini aşarak yüzde 103 olarak gerçekleştirdik. Bir önceki yıla göre tahakkuk artışı yüzde 11, tahsilat artışı ise yüzde 8'dir. Maliye Bakanlığı Kamu Hesapları Bülteni’ne göre Aralık 2013 sonu itibariyle Türkiye geneli tahsilat oranı yüzde 71.06 iken, ilimiz yüzde 72.12 tahsilat oranı ile Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşme sağlayarak 17’nci sırada yer almıştır. Mükellef odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde sıcak, samimi, gülümseyen yüzüyle mükelleflerimizin ve çalışanlarımızın tatmin düzeyini arttırarak, verimliliği ve etkinliği daha üst düzeye taşıyarak kaliteli, güvenli, hızlı ve doğru hizmet sunan defterdarlığımız, hizmet kalitesini attırmaya yönelik çalışmalarını da sürdürecektir" dedi.
Törende kurumlar vergisi ve gelir vergisinde rekortmenlere plaket verildi. Kurumlar Vergisi'nde 2013’ün rekortmeni Tahsildaroğlu Süt Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş.’nin sahibi Selman Tahsildaroğlu plaketini Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan aldı. İkinci, Doğtaş Doğanlar Mobilya İmalat Enerji Sanayi A.Ş. adına Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Doğan’a, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, üçüncü Çanakkale Liman İşletmesi Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdürü Ali Aktoprak'a ise Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan plaketlerini verdi.
Gelir Vergisi’nde ise birinci Tokgöz Ticaret sahibi Salim Tokgöz, ikinci peynir lor ve çökelek imalatçısı Kadir Tınmaz, üçüncü de süt ürünleri imalatçısı Nebahat Kaymak oldu. Dereceye girenler plaketlerini protokol üyeleri verdi.
Törende ayrıca, kent ekonomisine yaptıkları katkılarla istihdam alanında büyük bir atılım yapan İÇDAŞ, Akçansa ve Kale Grubu'na Çanakkale Valisi Ahmet Çınar tarafından onur ödülü verildi.

EK(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)