Kurban Bayramı öncesinde yola koyulan tatilcilerin Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçişlerde oluşturması beklenen kilometrelerce uzunluktaki araç kuyruğu, bayramın 2’inci günü baş gösterdi. Çanakkale’de ikinci günden itibaren tam tersi yöne yani Anadolu’dan Avrupa yakasına yoğunluk başladı. Bugün öğleden sonra Çanakkale merkezinden Avrupa yakasındaki Eceabat İlçesi ve Kilitbahir Köyüne geçmek için feribot iskelesine gelen tatilcilerin araçları 500 metreyi geçen ve belediye kavşağına kadar uzanan kuyruğun oluşmasına neden oldu.Olası feribot yoğunluğuna karşı tedbirlerini alan Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, tatilcilerin oluşturduğu feribot kuyruğu nedeniyle iskele meydanında görev alarak trafik akışını düzenledi. Bazı caddeler ise yine feribot iskelesindeki yoğunluk nedeniyle şehiriçi trafiğine kapatıldı. Tatilciler, feribot sırasında 1 saate yakın beklemek zorunda kaldıklarını belirtip, her bayram yaşadıkları çileyi yine yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.
Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri ise yaşanması olası yoğunluk nedeniyle Çanakkale’den Eceabat’a 3, Kilitbahir’e 4, Lapseki’den Gelibolu’ya ise 5 feribot ile saatsiz olarak seferlerini yapıyor.
Çanakkale feribot iskelesindeki yoğunluğun, hafta başında okulların açılacak olması ve yaz tatilini sona erecek olması nedeniyle tatilcilerin evlerine dönüş yapmaya başlaması ve yine bayram tatili için yakınlarını ziyarete gitmek isteyenlerin yarattığı bir yoğunluk olduğu belirtildi. Feribot iskelelerindeki yoğunluğun hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.