BORUSAN Holding ve Arcelormillat kuruluşu olan 700 çalışanı bulunan Borçelik Fabrikası, çalışanlarına yönelik oluşturduğu hobi kulüpleri ile fark yarattı. Geçen yıl 10 branşta, bu yıl ise 13 branşta çalışanların oluşturduğu hobi kulüplerinde 350 kursiyer yer alıyor. Zumba dansından, olta balıkçılığına, balık adam kurslarından, resim eğitimine kadar birçok branşta açılan kurslar sayesinde Borçelik'te çalışanların verimliliğinin de artırılması hedefleniyor. Borçelik İnsan Kaynakları Müdürü Emin Okan Ermetin, fabrika olarak çalışanlara yönelik piknik, gezi gibi rutin uygulamaların dışına çıkarak, direk çalışanlardan gelen talep doğrultusunda birçok branşta kurs açarak farkındalık yarattıklarını söyledi. Gemlik Serbest Bölge'de faaliyet gösteren Borusan Holding ve Arcelormittal kuruluşu olan Borçelik, çalışanlarına yönelik başlattığı bir hobi kulüp uygulaması ile fark yarattı. Borçelik yönetimi ilk olarak 2012 yılı itibarı ile uygulamaya soktuğu Hobi Kulüp uygulamaları ile çalışanların motivasyon ve mutluluğunu da artırmayı hedefliyor. GEÇEN YIL 10 KURS, BU YIL 13 KURS
İlk olarak 2012 yılında fabrika bünyesinde, çalışanlardan gelen talep doğrultusunda çeşitli branşlarda kurslar açan ve her kurs için birer hobi kulüp kuran Borçelik Yönetimi, zumba dansından, olta balıkçılığına, balık adam kurslarından resim eğitimine kadar bir çok branşta açılan kurslar sayesinde farkındalık da yaratıyorlar. "RUTİNİN DIŞINA ÇIKTIK"
Borçelik Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Emin Okan Ermetin, fabrika yönetimi ve insan kaynakları departmanı olarak rutin uygulamaların dışına çıkarak, farklı çalışmalar yapmayı planladıklarını belirterek, "İşletmelerde piknik ve gezi gibi rutin etkinliklerin dışına çıktık. Hangi branş olursa olsun çalışanların yönetime sunacakları bir branşta hobi kulübü kurabileceğimizi ortaya koyduk. Çalışanlarımız bir lider belirleyip, bir grup oluşturup bize açmamızı istedikleri kursu bildiriyorlar. Biz fabrika yönetimimizle birlikte bunun etüd çalışmasını yapıp kursun açılmasına karar veriyoruz" dedi. YILDA 1 KEZ HOBİ GÜNÜ "Borçelik çalışanları tarafından oluşturulan hobi kulüpleri yıl boyunca mesai saatleri dışında çalışmalarını sürdürüp, yılın sonunda hobi günü gerçekleştiriyor" diyen Ermetin, "Bu hobi günlerinde çalışanlarımız tüm yıl boyunca edindikleri tecrübeleri paylaşıyorlar. Böylelikle piknik, gezi türü bilindik uygulamaların aksine çok daha, çalışanların kendi özel zevklerine yönelik, çalışanlardan gelen çalışmalarla hobi kulüpleri oluşturmuş oluyoruz" diye konuştu İŞÇİ DE VAR, GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DA Ermetin, İnsan Kaynakları Birim Yöneticisi Çisil Güler ve Personel ve İdari İşler Birim Yöneticisi Serdar Özkaleli'nin oluşturduğu ekip tarafından yürütülen sosyal komite aktivitelerinde fabrikadaki mavi yakalı personelden, beyaz yakalı personele kadar tüm kesimlerden çalışan katılıyor.