BURSA'ya yatırım olanaklarını gözlemlemek için Mısır'dan üst düzey yatırımcılar geldi.
Bursa'daki yatırım olanaklarını araştırmak için önceki dönem Mısır Yatırım Bakanı Dr. Yahya Hamid, Al Moez Holding Group Başkanı Osama Farid Abdelkhalek, Tıp Doktoru Yatırımcı Firmanın Türkiye Yöneticisi DR. Usama Suleyman, Türkiye Temsilcisi Dr. Muhamed Zidan, Bursalı işadamı Ceyhun Özüm ile birlikte Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey'i ziyaret etti. Al Moez Holding Group Başkanı Osama Farid Abdelkhalek, Bursa'ya marka değerini artırmak için, Manhattan Bölgesi inşa edebileceklerini söyledi. Abdelkhalek, şöyle konuştu:
"Tam olarak olmasa da böyle bir projeyi tavsiye ediyorum. Bölgesel kent gelişimi için bu önemli. şehirde kulelerinin inşa edilmesi marka değerini artırır. Bu konuda bir çalışma yapabiliriz. Yeterli bilgi birikimimiz var. Özel ayrılmış bölgelerde bu tip alanlarla örnek olabilir. Dubai'nin Palmiye Bölgesi de olabilir. Doğal bölgeler bu proje için önemli. Çevre ile barışık olması için içine yapay göl de yapılabilir." 
Bunlar dışında atık su arıtma tesisi anlamında önemli bir projelerinin de bulunduğunu vurgulayan Abdelkhalek, endüstriyel su atığı konusunda patente sahip olduklarını bildirdi. Abdelkhalek, bunun maliyetleri düşüren ve verimi arttıran bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Verimliliği 3'te 1 oranında artırıyor. Elde edilen su tarım sektöründe de kullanılabilecek doğal sular" dedi. Abdelkhalek, son olarak da Bursa'da Körfez Bölgeleri'ne yönelik yapılabilecek konutların pazarlamasını da yapabileceklerini sözlerine ekledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Doğanköy Bölgesi'nde yapmayı düşündükleri konut projesinin hayata geçirilebileceğini dile getirdi. Bölgenin çevre yoluna da yakın olduğunu söyleyen Bozbey, İstanbul ile ulaşım konusunda kolaylıkların bulunduğuna işaret etti. Arıtma tesisi ile ilgili sanayi bölgeleri ile görüşülebileceğini belirten Bozbey, yatırımın fayda sağlayabileceğine işaret etti. Konuşmaların ardından heyetler birbirlerine karşılıklı hediyeler verdi.

ST(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)