BURSA Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, kuyumculuk sektöründe taksit sınırlandırılmasının piyasada durgunluğa, hediyelik olan ve işçilik gerektiren ürün satışında düşüşe neden olabileceğini söyledi. Şen, Bursa'da pos cihazlarında herhangi bir iade olmadığını ama piyasa ile ilgili düzenleme beklediklerini dile getirdi.
Bursa Kuyumcular Odası Başkanı Rıdvan Şen, piyasada taksit sınırlandırılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şu an için Bursa'da herhangi bir pos cihazı iadesi olmadığını dile getiren Şen, ilgili önümüzdeki günlerde düzenleme beklediklerini kaydetti. Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da sıkıntı yaşandığını söyleyen Şen, "Katma değeri yüksek bir sektörümüz var. Uygulamadan dolayı bayağı ciddi zahmet çekeriz. Artık cebinde kimse para taşımıyor. Burada vade imkanı sağlanıyordu. Son uygulamalardan sonra ise bunu yapamıyoruz" diye konuştu.
Taksit sınırlandırmasının sektörde ciddi sıkıntı vereceğini söyleyen Şen, "Özel günlerde sıkıntı çekeriz. Her sene veriler vardır. Örneğin 14 Şubat'ta ne kadar ürün satıldığı yönünde bilgiler oluşturulur. Bu sene geçtiğimiz yıllara oranla ciddi fark olur. Şu anda bekliyoruz. Yasal çerçeve içinde diğer sektör büyüklerimiz ile yapabileceklerimizi yapacağız. Başka iş kollarında da taksit sınırlandırması yaşanıyor. Hediye kartı gibi uygulama yapanlar var. Bekleyeceğiz ve göreceğiz" dedi.
Düğün sezonu olmadığı için altın alımlarının şu an için düşük olduğunu dile getiren Şen, "En çok çeyrek altın satılıyordu. Ancak bu alanda da taksit sınırlaması yoktu. Çeyrek altını ucuz karlarla alıp satıyoruz. En büyük düşüşün hediyelik olan ve işçilik gerektiren ürünlerde olacağını tahmin ediyorum" dedi.