BURSA'da faaliyet gösteren Ayhan Denizci Tekstil Sanayi Limited Şirketi, Uzak Doğu'da zengin ülkeler arasında gösterilen Brunei Sultanlığı'na ilk Türk perdesini ihraç etti. Yaklaşık 9 bin kilometre uzaklıkta bulunan ve siparişi alınan toplam 4 bin metre uzunluğundaki15 bin dolarlık perdelik kumaş, bayramdan sonra teslim edilecek.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) faaliyet gösteren ve 2006 yılından bu yana hizmet veren Ayhan Denizci Tekstil Sanayi Limited Şirketi, Marinero Home markası ile ihracatını sürdürüyor. Yüzde 100 ihracat hedefi ile yola çıktıklarını söyleyen Ayhan Denizci Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sahibi Ayhan Denizci, ilk olarak Doğu Avrupa Ülkeleri'ne ihracat yaptıklarını belirtip, bu ülkeler arasında Polonya, Macaristan, Çekoslovakya ve Yunanistan'ın yer aldığını açıkladı. Kurulduktan 1 yıl sonra ihracat yaptıkları ülke sayısını 12'ye çıkardıklarını ifade eden Denizci, şöyle dedi:
"Şu anda ihracat yaptığımız ülke sayısı 40'a ulaştı. Uluslararası alandaki fuarları araştırdık. Bu sayede mevcut müşteri portföyümüzü oluşturmaya başladık. Daha sonra bu ülkelere yaptığımız seyahatlerle bunu pekiştirdik. Hem ülke ve hem firma yapısı ürünlerimizi bu sayede tanıttık." 
Alternatif pazarlara her zaman önem verdiklerini söyleyen Denizci, şöyle devam etti:
"Avrupa'daki kriz, herkes gibi bizi de etkiledi. Alternatif pazarlar bakıyorduk. Bunların başında Uzak Doğu geliyordu. Bu bölgeye yapılan ticaret, bizi cezbetmişti. Bu bağlamda Singapur, Endonesya, Malezya Tayland'a yoğun pazarlama programı ile girdik. Geçen yıl Çin pazarına girdik. İyi oranda ihracat yapıyoruz. Bunun dışında son 1.5 yıl içinde yaptığımız çalışmalarla Brunei Sultanlığı'na gerçekleştirdiğimiz ihracatın büyük mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz."
"ÇİN YAKIN OLMASINA RAĞMEN BİZİ TERCİH EDİYORLAR"
Brunei Sultanlığı'na uçakla 13 saatte gidilebildiğini, mesafe olarak da 9 bin kilometre uzaklıkta bulunduğunu dile getiren Denizci, şöyle dedi:
"Ürünlerimizi gemi konteyner ile gönderiyoruz. Oraya yaklaşık 1.5 ayda varıyor. Ama ürünlerimizin desen ve kalitesi, renk çeşitliliği ilgilerini çekiyor. Çin onlara yakın olmasına rağmen ürünleri bizden almayı tercih ediyor. O bakımdan hızla ilişkilerimizi geliştiriyoruz. Burası Uzak Doğu'da dünyanın en zengin ülkesi. Ülkenin zenginliği kralından kaynaklanıyor ve dışa kapalı bir ülke. Herkesin kolaylıkla mal satabileceği bir ülke değil. Tekstil hammaddesi alanından ihracat yapan ilk Türk firması olacağız. Siparişi alınan toplam 4 bin metre uzunluğa sahip 15 bin dolarlık perdelik kumaş ihracatımızı bayramdan sonra teslim edeceğiz." 
"2015'TE 45 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"
İhracat potansiyellerini her geçen yıl arttırdıklarına dikkat çeken Denizci, şöyle konuştu:
"Geçen yıl ile bu yıl arasında yüzde 55 ihracat artışımız var. Ülke sayısı 39'dan 41'e çıktı. Mevcut ülkelerle çalışmalar devam ediyor. Amacımız 2015 sonrası ihracat yaptığımız ülke sayısını 45'e çıkarmak. Öncelikle ürün çeşidini arttırmaya çalışıyoruz."
"MANEVİ DESTEK BEKLİYORUZ"
Marinero Home markasıyla ihracat yaptıklarını yineleyen Denizci, firma olarak en büyük özelliklerinin kumaş ya da ürün satan değil, hizmeti ve kalitesi ile öne çıkmaları olarak değerlendirdi. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletme (KOBİ) sınıfında yer aldıklarını söyleyen Denizci, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) gibi kuruluşların manevi desteklerini beklediklerini ekledi.

FOTOĞRAFLI