BURSA'da ofis mobilyaları alanında üretim yapan Goldsit Office Furniture, başta Afrika ve Arap Yarımadası olmak üzere 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
Bursa'nın Akçalar Sanayi Bölgesi'nde 23 bin metrekaresi kapalı, toplam 35 bin metrekare alanda ofis mobilyaları üretimi yaptıklarını belirten firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Tuğral, yatırımları ve yeni trendler ile ilgili bigil verdi. Türkiye'de kendi bünyesinde kalıp üretim tesisi, plastik enjeksiyon üretimi, metal işleme atölyesi, sünger döküm atölyesi ve otomatik UV boyama tesisi ile hizmet verdiklerini dile getiren Tuğral, Türkiye genelinde 200 bayi ile çalıştıklarını belirterek, başta Afrika ve Arap Yarımadası ülkeleri olmak üzere 25 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydetti. Aylık ortalama 20 bin koltuk üretim kapasitelerinin bulunduğunu anlatan Tuğral, son dönemde talep artışı yaşadıklarını ve bunu karşılamak için de farklı yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Firmalarına otomotiv sektöründe kullanılan sünger enjeksiyon sistemi kurarak 10 kat daha hızlı iş yaptıklarını dile getiren Tuğral, "Normal enjeksiyondan 10 kat fazla çalışıyor. 60 baskı çıkarken o makinede 600 baskı çıkacak. Satış portföyümüzü biraz daha hızlandıracağız. Buraya 200 bin euro civarında yatırım yaptık diyebiliriz. Boya yatırımımız da var. 1 milyon lira civarında boya makinesi yatırımı oldu. Astar makinesi, robotik sistem hattı, zımpara sistemi var" diye konuştu.
Yıllık cirolarının 35 milyon lira olduğunu ve bunun yüzde 20'sini ihracatın oluşturduğuna dikkat çeken Tuğral, 280 çalışan ile üretim yaptıklarını kaydetti. Her yıl yüzde 20 büyüme hedefi ile hareket ettiklerini ifade eden Tuğral, "2014 tasarım yılı olacak. Bizim ağır yatırımımız bitti. Makine parkuru yatırımlarımız bitti. 2014 bizim daha çok yaptığımız yatırımları daha hızlı dönüştürmeye dönük. Bizim için önümüzdeki sene yatırımımızın daha çoğu ürün proses gelişimi, ürün tasarlanması, modüler sistemler yatırımımız yönünde olacak" dedi.
Sektörle ilgili ofis mobilyaları alanında farklı gelişmeler olduğuna da vurgu yapan Tuğral, "Metropol yaşantısında gösterişli olmaktan öte hız, dinamizm, şeffaflık, daha pratik, fonksiyonel ve kullanışlı olması öne çıkıyor. Ofislerde metrekareler düşüyor. Daha az alanda daha çok kişi ile daha çok iş yapılıyor. Ofiste tasarım genel algı ve istekten yola çıkarak, daha hızlı, dinamik, daha modüler, kapasite arttırımında hemen ofisinizi dizayn edebileceğiniz fleksible yaklaşımlar oluyor" ifadelerini kullandı.