İSTANBUL, 22 Temmuz () - Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) Akademi’ projesi, Tekstil ve Konfeksiyon Sektörünün özel eğitim ve AR-GE merkezi olmaya hazırlanıyor.

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından yürütülen ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı‘nın (BEBKA) desteklediği Proje'nin Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Akademi'nin sektöre destek vereceğini vurguladı ve ekledi:

"Projenin, eğitim ve teknolojik danışmanlık hizmetlerinin güçlenmesine katkı sağlamasının yanı sıra, sektörde sağlanan bu farkındalık ile işletmelerin verimliliği ve karlılığında artış sağlayarak, Türkiye Tekstil ve Hazır Giyim Sektörleri ekonomisine katkı sağlanmasını bekliyoruz."

Tekstil ve Konfeksiyon Sektörüne özel eğitim ve AR-GE platformu oluşturmak amacıyla yürütülen proje kapsamında, sektörün AR-GE çalışmalarına yönelik eğitim ihtiyaçlarının tespit edilmesi, sektöre özel kütüphane ve görsellere sahip eğitim salonu oluşturularak, örnek eğitimlerin gerçekleştirilmesi ve AR-GE çalışmaları için model uygulamalar yapılması hedefleniyor.