BURSA’da 35 sivil toplum örgütü adına açıklama yapan Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumu ayrıştırıcı sözler kullandığını öne sürdü. Er, "Özellikle ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan TÜSİAD ve TUSKON gibi dev ekonomi aktörlerine yapılan tehdit ve ithamlar, yerli ve yabancı sermayenin yatırımcılarını ürkütecek ve kaçıracak" dedi.
Aralarında BUGİAD’ın da bulunduğu 35 sivil toplum örgütü, Türkiye’de 17 Aralık’tan sonrasında kaydedilen gelişmeler ile ilgili Almira Otel’de basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütleri adına konuşan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, antidemokratik tüm vesayetlerin kaldırılmasını istedi, AB ülkesi olma yolunda önemli adımlar atılırken, bir anda ümitlerini sarsan gelişmelerle karşılaşıldığını söyledi. Er, parti tüzüğünde "Yolsuzluklarla mücadele için başsavcıların yetkilerini arttıracağız" vaadi bulunan bir hükümetin, yaptığı uygulamaları üzüntüyle karşıladıklarını anlattı. 12 Eylül ve 28 Şubat dönemlerinde bile olmayan bir kıyıma girişildiğini öne süren Er, ‘Paralel Devlet’ söyleminin toplumsal ötekileştirmeye sebep olacağını söyledi.
"TÜSİAD VE TUSKON’A TEHDİT YATIRIMCIYI KAÇIRIR"
Yürütmenin yargıyı kilitlediği, hükümetin yolsuzlukların üzerine gitmek yerine örtmeyi hedeflediği bir ülkede ekonomik istikrardan söz edilemeyeceğini belirten BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, şöyle devam etti:
"Özellikle ülkemiz ekonomisinin lokomotifi olan TÜSİAD ve TUSKON gibi dev ekonomi aktörlerine yapılan tehdit ve ithamlar, yerli ve yabancı sermayenin yatırımcılarını ürküteceği ve kaçıracağı açıktır. Hükümet eliyle devlet sisteminin alt üst edildiği bir ülke ne dış yatırımcıya cazip gelir ne de yerli üretici kendini güvende hisseder. Hak aranamayan ya da hakları hukuk teminatı altında muhafaza edilmeyen ülkede küresel sermaye durmaz."
Er, Başbakan’ın TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ı vatana ihanet etmekle suçlamasını  doğru bulmadıklarını dile getirerek, "Her fikri 'vatan hainliği' ile suçlarsanız, fikir özgürlüğünden söz edemezsiniz. Toplumda içe kapanıklık oluşur" dedi. Ekonomik çalkantıların demokrasisi sekteye uğrayan ülkelerde daha büyük kırılganlığa yol açacağını ifade eden Er, Türkiye’nin güvenilir liman olmaktan çıkacağını söyledi.
"FETULLAH GÜLEN’E SÖYLENENLER DİN ANLAYIŞIMIZLA BAĞDAŞMAZ"
Başbakan’ın Fetullah Gülen hakkındaki sözlerini de eleştiren Ali Fuat Er, şöyle konuştu:
"Toplumun saygı duyduğu kanaat önderleri hakkında 'Yalancı peygamberler', 'Sahte veliler', 'İçi boş, kalbi boş alim müsveddeleri’ gibi söylemler toplumda kutuplaşmaya sebep olmakta, tüm din adamlarını zan altında bırakmakta, din ve diyanet anlayışımızla bağdaşmamaktadır."
Er, hükümet yetkililerinin halkı kutuplaştırıcı söylemlerini kenara bırakıp toplumun tüm katmanlarını kucaklayacak bir açılım başlatmasını istedi.