ÇEVRECİLERDEN 5 BİN 558 İMZALI İTİRAZ DİLEKÇESİ
Bu arada DOSAB yöneticileri, buhar ve elektrik üretim santrali projesinin tanıtımı ile ilgili basın toplantısı yaparken, çevre örgütleri santrale karşı çıkan vatandaşlarla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne 5 bin 558 itiraz dilekçesi verdi. 
Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER), Termik Santral Karşıtları Platformu, bölgede yer alan Panayır, İsmetiye, Demirtaş, Doğanevler, Yeniceabat mahalle muhtarları, sakinleri ile Sinpaş, Yaseminpark'ta oturanlar, projenin yapılmaması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne geldi. Topladıkları dilekçeleri il müdürlüğüne teslim etmeden önce açıklama yapan DOĞADER Başkanı Murat Demir, "DOSAB, bu termik santrali halka bilgi vermeden yapmak istiyor. Biz de bölge halkı temsilcileri ile kısa sürede bir araya gelip, 5 bin 558 dilekçeyi ÇED öncesi İl Müdürlüğü aracılığıyla Ankara'ya göndereceğiz. Termik santrale komşu olmak istemiyoruz. Çünkü termik santraller, doğa ve insanın düşmanıdır" diye konuştu.
'DOSAB'da termik santrale hayır' pankartı da açan kalabalık grup konuşmanın ardından dilekçeyi vermek için binaya yöneldi. İl Müdürlüğü'nde görevli bir kişi, kalabalığın binaya girmesini istemeyerek, engel olmaya çalıştı. Sözlü tartışmanın yaşanırken, daha sonra grub içinden seçilen temsilciler dilekçeleri teslim etti.

FOTOĞRAFLI