Serhat TEZCAN/BURSA, () - BURSA Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 26'ncı Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi, Isıtma Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı ile KENT 2014 Fuarı aynı anda açıldı.
Bursa ve bölgesini etkileyecek 26'ncı Uluslararası Yapı, Yaşam Fuarı ve Kongresi, Isıtma Soğutma, Havalandırma ve Doğalgaz Teknolojileri Fuarı ile KENT 2014 Fuarı'na, 12 ülkeden 219 firma katıldı. Yaklaşık 40 bin ziyaretçinin gelmesi hedeflenen fuarlar, 4 salonda ziyaret edilebilecek.
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarların açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Övünç, Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Erdem Yurdusever, Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Yusuf Aydın Eskibozkurt, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve birçok inşaat firmasının temsilcisi katıldı.
Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkan İbrahim Burkay, üretim ve ticaret merkezi olan Bursa'da 35 bin üyelerinin bulunduğuna işaret ederek, üyelerini daha güçlü ve entegre bir yapıya kavuşturmak istediklerini kaydetti.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Türkiye'nin son 10 yılda büyümesine en büyük katkıyı inşaat sektörünün sağladığını belirterek, "Bundan sonraki 10 yılda da büyümeye devam edecek. Vatandaş hakkını ve konut kalitesini arttırmak için kentsel dönüşümü başarmalıyız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarlar ziyarete açıldı. 6 Nisan 2014 Pazar Günü'ne kadar açık kalacak fuarlara 7.5 TL karşılığında girilebilecek.

ST(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)