Serhat TEZCAN / BURSA, 30 Nisan () - BURSA'DAN yapılan ihracatta deniz yolunun daha etkin kullanılması için "Lojistik Köy Projesi" geliştiriliyor.

'nın sorularını yanıtlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın, Türkiye’de en çok ihracatın yapıldığı ikinci kent olduğunu belirterek, "İhracatın 4'te 3'ü karayolu ile yapılıyor. Oysaki bunun tam tersi olmalı. Kentin deniz bağlantısı var ama kullanamıyoruz. Bunun aşmak için Lojistik Köy Projesi geliştiriyoruz" dedi ve ekledi:

"Oysa, ihracatta bunun tam tersi olmalı. Kentin deniz bağlantısı var ama kullanamıyoruz. Bunun aşmak için, BTSO koordinatörlüğünde, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın da (BEBKA) yer aldığı bir çalışma grubu oluşturduk. Lojistik Köy Projesi ile ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor. Master planı çıkarıyoruz. Bursa'nın limanlarına da ihtiyacı var. Bunların hepsi iş dünyasının ihtiyaçları arasında. BTSO'da burada hızla ilerliyor. Konsey yapılanmaları ile burada yapılabilecek çalışmaları ortaya çıkarıyoruz."

Burkay, üyelerinin iş potansiyelini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede, ihracatının artması için de çalıştıklarını dile getiren Burkay, bunlar arasındaki en önemlilerden birisinin de fuarlar olduğunun altını çizdi.

Bursa'nın gelişebilmesi için inovasyon kültürüne geçiş yapması gerektiğini de ifade eden Burkay, burada kamunun da önemli etkisinin olması gerektiğini vurguladı. Bursa'nın bunu gerçekleştirebileceği vizyonunun olduğunu söyleyen Burkay, "Örneğin Bursa'da 'İpekböceği' isimli tramvay yapıldı. Bu proje Türkiye'de başka bir ilde yapılmadı. Kanunlarımızda yerlilik oranının da yüzde 15 kullanılma zorunluluğu da inovasyon kültürüne katkı koyacaktır. İnovasyon ekonomisine ancak böyle geçeriz" diye konuştu.

ST/ (FK) (OSS) (Fotoğraflı)