BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Turizm Konsey Başkanı Hasan Eker, Bursa'nın iklim ve yer yüzü koşulları ile golf için uygun ortama sahip olduğunu söyledi. Bu sporun Bursa'da yaygınlaştırılması halinde, ekonomisine büyük katkı sağlayacağını savunan Eker, "Bursa bahar iklimini uzun yaşadığı için golf sporu için ideal bir şehir. Kent merkezine yapılacak golf sahaları ile şehrin rahat nefes alması sağlanabilir." dedi.
BTSO bünyesinde oluşturulan 17 meslek konseyinden birisi olan Turizm Konseyi'nin Başkanı Hasan Eker, sektör ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bursa'nın turizm açısından önemli avantajları bünyesinde barındırdığını söyleyen Eker, kentin birçok farklı spora ev sahipliği yapacak potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Kente önemli kazanç sağlayacak alanlardan birisinin golf olduğunu ifade eden Eker, "Golf, Bursa için çok önemli ve gerekli. Bu sporu, her ne kadar biraz daha zengin, burjuva sporu olarak görsekte bu bir kültürdür. Bir şehirde golf olması şehre değer katar. Yatırımcının gelmesi üst düzey insanların da gelmesini sağlar. Ayrıca ekonomiye çok büyük faydası olur. Önemli oranda istihdama da katkısı olur" diye konuştu.
Bursa'nın hem iklim ve hem coğrafi olarak bu spora uygun olduğunu dile getiren Eker, şunları kaydetti:
"Golf, açık ve çim alanda, kurak havada oynanması gereken bir spor. Mesela Antalya'da insanlar saat 11.00 ile 16.00 saatleri arası çok sıcak olduğundan dolayı bu sporu yapamazlar. İngiltere'de bu spor gelişmiş durumda ama iklim olarak bu ülke çok yağışlı. Bursa bahar iklimini uzun yaşadığı için golf sporu için ideal bir kent. Şehir merkezine yapılacak alan ile nefes alabilecek bir yer de oluşturulabilir. Buraya tematik restoranlar, eğlence merkezi ile turizm alt yapısı da yapmış oluruz."
Golf oynanması için kentte 500 - 600 hektar düz alana ihtiyaç bulunduğunu belirten Eker, merkez Nilüfer İlçesi'nde bulunan Uludağ Üniversitesi'nin karşısındaki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ürünlü Kamp Alanı'nda bu yerin mevcut olduğunu kaydetti. Eker, böyle bir alanın kent merkezinde de yeşil bir alan kazandırılması açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.