KAYSERİ, () - KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, seçim sonrasındaki beklentilerini dile getirirken, "Başta hükümetimizden, Meclis'ten kesinlikle oran artışı içermeyen yeni düzenlemeleri bekliyoruz. Denetim bağımsızlığı da" dedi.
Mustafa Boydak, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden görüşlerini takipçileri ile paylaştı. 'Türkiyemizin geleceğine güveniyorum. Harika vatan', 'Newyork-Washington arası karayolu ile seyahat ediyoruz. Açıkçası ülkemiz için geleceğe yine çok olumlu bakıyorum' ifadelerini kullanan Boydak, "Nasıl ki son 11 yılda istikrarlı bir şekilde özel sektörün katkısı ile büyümüşsek, bir 10 yıl daha hızlı büyüyebiliriz. Kuvvetli özel sektör başarır" dedi.
'VERGİDE ADİL DÜZENLEME İSTİYORUZ'
Hükümetten denetim bağımsızlığı da isteyen Boydak, sosyal medya üzerinden şu mesajları verdi:
"Seçimlerden sonra başta hükümetimizden, Meclis’ten kesinlikle oran artışı içermeyen yeni düzenlemeleri bekliyoruz. Denetim bağımsızlığı da. Bu donemde vergi kanunlarında belirsizlik yaratan hususlar, kamu- özel sektör beraberce netleşip şeffaf bir anlayış olmalı. Bunu yapabiliriz. Vergide daha da tabana yayılan adil düzenlemeler bekliyoruz. Özellikle kayıtlı ve vergi ödemeyi teşvik eden ve dolaylı vergilerin payı azalan."
'VERGİ ÖDEMEK KAHRAMANLIK'
Vergi Dairesi’nin holdinglerine ait şirketlere verdiği teşekkür plaketlerini de değerlendiren Boydak, attığı tweette şöyle dedi:
"Bizim aileden patronlarımızı gazetede görünce mutlu oldum. 2013 yılı vergilerimiz de oldukça iyi. Vergi konusu çok çok önemli. Özellikle gelir vergisi konusunda alışkanlıklarımızı değiştirmenin zamanı çoktan geldi. Vergi ödemek kahramanlık."

CZ(OE/COŞ)