KAYSERİ Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, kredi kartlarına sınırlandırılma getirilmesiyle ilgili olarak, "Bu düzenleme piyasayı sıkıştırmadan yapılmalı. Çünkü 2008 yılında bu yöndeki sıkılaştırmalar yüzünden tüketim durdu ve sıkıntılar yaşandı. STK’lar tüketimi artırmak için reklam kampanyaları başlattı" dedi.
KAYSO, Kasım ayı meclis toplantısını oda hizmet binasında yaptı. Meclis Başkanı Nurettin Okandan’ın yönettiği toplantıda ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri’nin sanayideki ağırlığının devam ettiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de yoğun bir siyasi gündemin oluşacağını dile getiren Boydak, yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağına dikkat çekerek, seçim atmosferinde de iktidara talip olan siyasi partilere sanayicinin taleplerini ileteceklerini söyledi.
'BUNDAN SONRA EK BİR DÜZENLEME GELMEMELİDİR'
Son aylarda KOBİ’lerin finansman sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığını da dile getiren Boydak, KOSGEB ve kamudan kredi desteklerine yönelik çalışma yapılmasını istedi. Boydak, şöyle konuştu:
"KOSGEB ve kamunun kredi destekleri getirmesini birkaç kez dile getirdik. Bunun yanında Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada özellikle tüketim harcamalarına yönelik sıkılaştırmanın devam edeceği belirtildi. Otomotiv, beyaz eşya, mobilya alışverişlerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yaptığı sınırlama taslağı var. Bu konuda düzenleme yapılmalı ancak piyasayı sıkıştırmadan yapılmalıdır. 2009 yılında bu sıkılaştırma yapıldı. 2008 yılında Amerika’daki ekonomik durum ile birlikte de Türkiye’de adeta tüketim dondu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşu tüketimi arttırmak için reklamlar yaptı. Bu yüzden dönemi çok iyi ayarlamalıyız. Borçlanma seviyesi, bütçe açığı gibi konulara saygılıyız, bu nedenle sıkılaştırmayı destekliyoruz. Ama düzeni iyi korumak lazım."

CZ(OE/COŞ) (OTOĞRAFLI)