BOLU'da, 450 bin metrekarelik alan içerisinde rezidanslar, otel, devremülkler ve termal havuzların yer alacağı 350 milyon liralık termal kasaba kuruluyor. Projenin ilk etabında, devremülk, kaplıca, SPA, fitness merkezi, havuzlar ve Türk hamamı gelecek yıl tamamlanacak.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Demirciler Köyü'nde yapımı devam eden Narven Termal Kasabası'nda incelemelerde bulundu. Yapımına geçen yıl içerisinde başlanan rezidans ve devremülk inşaatında havuzların bulunduğu alanlar şekillenmeye başladı. Kenti yüksekten gören ve manzarasıyla göz dolduran inşaat alanını gezen Vali Özçimen projeye hayran kaldı. 350 milyon liralık yatırımın ortaklarından Mustafa Yıldız ile Proje Müdürü Nedret Yıldız, Vali Özçimen'e yapımı devam eden inşaat alanlarını gezdirerek bilgiler verdi. Vali Özçimen'e ayrıca şantiye binasında projeyi yürüten ekip tarafından brifing verildi.
5 YILDA TAMAMLANACAK
İnşaatta ilk olarak termal havuzlar ile soğuk havuzların bulunduğu alanların şekillenmeye başladığını belirten Proje Müdürü Nedret Yıldız, "450 bin metrekarelik bir alan üzerindeki tesisimizde 250 odalı bir otel, 150 odalı rezidans, devremülkler, kaplıcalar, termal havuzlar, aqua park, go kart alanı bulunacak. Doğanın kalbinde bir yaşamın sunulacağı alanda ayrıca klinik ölçüde hizmet verecek SPA ve güzellik merkezi olacak. Projenin ilk etabını kapsayan erkek ve kadın termal kaplıca, soğuk havuzlar, aqua park, SPA, fitness merkezi, Türk hamamı ve 450 devremülkü önümüzde yıl tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Projenin ilk etabı için 50 milyon TL'lik bir yatırım yapılacak. Toplamda 350 milyon TL'lik bir yatırımla projenin geri kalan bölümünün 5 yıllık bir süreçte tamamlanmasını hedefliyoruz" dedi.
'EN BÜYÜK TERCİH, DOĞAL YAPILAR'
Projenin Bolu’ya çok büyük değerler katacağını söyleyen Vali Özçimen ise "Böyle doğa içindeki projelere insanlar şehrin kalabağından, stresinden, trafiğinden kurtulmak için gelirler. Projeniz de doğaya ve çevreye uyumlu yani doğal bir proje olarak gözüküyor. Bazen ne kadar sağlam yapı yaparsanız yapın, ne kadar temiz olursanız olun insanlar böyle doğal bir yerde bir kuş cıvıltısını duymak istiyorlar. İşte o zaman insanları kazanıyorsunuz. İnsanlar için artık en büyük tercih, böyle doğal yapılar oluyor. Bu proje Bolu’ya hem istihdam anlamında hem de ekonomik anlamda çok büyük değerler katacaktır" diye konuştu.