Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ev sahipliğinde düzenlenecek olan 6.BoğaziçiZirvesi yarın başlıyor. Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanan zirve, bu yıl ‘Daha Az Yoksulluk, Daha Fazla Refah’ temasıyla gerçekleştirilecek. Türk firmalarına 750 milyon dolarlık iş hacmi yaratması beklenen Boğaziçi Zirvesi’ne yaklaşık 80 ülkeden 2 bini aşkın siyasetçi ve iş dünyası temsilcisi katılacak. 6.Boğaziçi Zirvesi 11 Aralık’ta sona erecek.

TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu, UİP Başkanı Cengiz Özgencil ve UİP İcra Kurulu Başkanı Kerem Alkin zirve öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu “Biz TİM olarak son 5 yıldır bu zirvenin ev sahipliğini yaparak zirveyi destekliyoruz. Çünkü ikili ilişkiler ve diplomasi her geçen gün daha da ön plana çıkıyor. Küresel ekonominin getirdiği kırılganlıkları azaltmak ve sürdürülebilir kalkınmayı tesis etmek için uluslararası ilişkileri ve işbirliklerini artırmak büyük önem taşıyor” diye konuştu. 

DESTEKLER BUGÜN YARIN AÇIKLANACAK

TİM Başkanvekili Çıkrıkçıoğlu, başta yaş meyve ve sebze olmak üzere hükümetin ihracatçıların Rusya kaynaklı zararlarını telafi edebilecek bazı telafileri bugün ya da yarın açıklayabileceğini söyledi. Çıkrıkçıoğlu, yaş meyve ve sebzenin alternatif pazarlara kısa süre içinde yönlendirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Çıkrıkçıoğlu ayrıca, Rusya’yı başka ülkelere geçiş için transit bir yol olarak kullanan Türk TIR’larının geçişini engellemeye devam edilmesi halinde Rusya’nın uluslararası yatırımlara da maruz kalabileceğini söyledi. UİP Başkanı Cengiz Özgencil de gerginlik nedeniyle daha önce katılımlarını teyit eden Rusya’dan yedi katılımcının son anda zirveye gelmekten vazgeçtiklerini söyledi. Boğaz’da 750 milyon dolarlık randevu