BİTLİS Ticaret ve Sanayi Odası ile Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası arasında 'kardeşlik protokolü' imzalandı. Kocaeli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Türkiye'nin en zengin ve en fakir iki ticaret ve sanayi odasının imzalanan protokolle kardeş olduğunu söyledi.
Bitlis TSO Toplantı Salonu'nda yapılan protokol imza törenine Bitlis TSO Yönetim Kurulu Başkanı Davuk Tezcan, Kocaeli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ ile her iki odanın yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende açış konuşmasını Bitlis TSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan yaptı. Bölgede son günlerdeki huzur ortamının yatırımcı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Tezcan, bölgeye gelecek işadamlarıyla Bitlis ve çevresindeki işadamlarının ortaklık yapabileceklerini bildirdi.
"ŞİDDET GÖÇ ETTİRDİ"
Bitlis'in geçmişte ticaret merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Tezcan, şiddet olaylarının ticareti olumsuz etkilediğini söyledi. Tezcan, şöyle konuştu:
"Ülkemizin zaten birlik ve bütünlük çerçevesinde bu tür beşeri ilişkileri ve dostlukları tarih boyunca görülmüştür. Bu yüzden bugün sizin burada bulunmanız Bitlis için önemli bir mesajdır. Geçmişte Bitlis ticaret ve cazibe merkeziydi. Ancak son yıllarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle bölgedeki vatandaşlar maalesef göç etmiştir. Buradaki en büyük ticari şeklimiz tarım ve hayvancılıktır. En büyük sektörümüz tütüncülük olmasına rağmen Tekel sigara fabrikasının kapatılması ile bu sektörde çalışanlar da mağdur edildiler. Mera hayvancılığı bölgemizde büyük önem taşımaktadır. Bu bölgede sanayici ve işadamlarımız ortaklık yapabilecekleri alanlarda sizlerle çalışmak istiyor."
"EN ZENGİN İLE EN FAKİRİN KARDEŞLİK PROTOKOLÜ"
Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ ise, bugün Türkiye’nin en zengin ve en fakir iki odasının kardeş olduğunu belirterek, aradaki farkların ortadan kaldırılması için böyle bir protokol imzaladıklarını söyledi. Özdağ, şöyle konuştu:
"Biz yeni yönetimimizi 5 ay önce aldığımızda, kendimize belirli hedefler seçtik. Biz noter gibi tasdik, evrak ve yetki belgesi veren bir kurum olmak yerine, esnafın beklentilerini yerine getiren bir kurum olmamız gerektiğini söyledik. Bu amaçla çıktığımız yolda biz batıdan değil de, bize en uzak olan ve aramızda en büyük farkın olduğu en uçtaki doğu illerinden başlamak istedik. Ekonomik olarak aramızda büyük farklılıklar var. Biz bu farklılıkları ortadan kaldırmak için buradayız."
İmzalanan protokol kapsamında odalar arasında çeşitli eğitim seminerleri düzenlenecek. Her yıl en az 1 oda toplantısı 2 odanın üyeleri ile birlikte yapılacak. Çeşitli ortaklıklar yapılarak yeni projeler üretilecek.