BURSA, () - BURSA Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nin (BESOB) 42'nci olağan kurulunda güven tazeleyen 21 yıllık başkan Arif Tak, 4 yıllığına yeniden seçildi.
Merkez Nilüfer'e bağlı Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'ndeki hizmet binasındaki genel kurul 795 delegeden 739’unun katılımıyla gerçekleşti. Kongreyi Ak Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey de izledi.
Milletvekillerinin konuşmasının ardından faaliyet ve denetim raporları ibra edilirken, yönetim kurulunun önerisi üzerine çeşitli alanlarda faaliyet gösterecek çalışma komisyonları kurulması kararlaştırıldı. BESOB’un, 2014 yılı tahmini gelir - gider bütçesi ise 3 milyon 795 bin lira olarak kabul edildi.
Kongrede konuşan Başkan Arif Tak, 21 yıldır BESOB’da başkanlık yaptığını hatırlatarak, devleti ve milleti ayakta tutan esnaf teşkilatının birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu söyledi. Bu birliğin siyasi partilere bile örnek olduğu kaydeden Tak, 4 yıllık hizmetlerini onaylayan delegelere teşekkür etti.
SEÇİMDE 3 LİSTE YARIŞTI
Üç listenin  yarıştığı seçimde Arif Tak’ın listesi kullanılan oyların 395’ini alarak 4 yıllığını bir kez daha görev getirildi. Muhammed Nuri Örs’ün listesi 223 oyda kalırken, İlyas Albayrak’ın Arif Tak başkanlığında hazırladığı alternatif lise 111 oy aldı.

ST(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)