SAMSUN Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, hayvancılık yapan herkesin zarar ettiğini söyledi. Tütüncü, "Besi hayvanı ithalatı bu sorunu çözmez. Aksine işleri daha zor hale sokar" dedi. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ise, besi hayvanı ithalatı yapılmasının et fiyatlarını frenleyeceğini hatta düşüreceğini savundu.
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, hükümetin besilik hayvan ithalatında gümrük vergisini sıfırlamak için çalışma yaptığını, bunun besiciliği daha da zora sokacağını savundu. Şu anda besicilerin durumunun zor olduğunu söyleyen Başkan Hasan Tütüncü, "Çünkü girdiler yüksek fiyatta. Hayvan yeminden, ilacına kadar her şey pahalı. Ancak etin fiyatı ise yüksek değil. Üretici tezgahlardaki yüksek fiyattan payını alamıyor. Üretici hayvanını 12- 13 liradan pazarda kestiriyor. Kasaplarda ise etin kilosu 20 lira satılıyor" dedi.
'HAYVANCILAR ZARAR EDİYOR'
Hayvancılık yapan herkesin zarar ettiğini öne süren Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü:
"Besi hayvanı ithalatı bu sorunu çözmez. Aksine işleri daha zor hale sokar. Besi hayvanı ithal edildiğinde hayvan fiyatları otomatikman düşecek. O zaman da hayvanlar besicilik yapan kişilerin elinde kalacak. Bu sene çiftçimizi zor günler bekliyor. Hava şartları 1 ay daha böyle giderse yaşanan kuraklık besicilikle uğraşanlara sıkıntı çıkartabilir." 
KASAPLAR ODASI BAŞKANI: GELMESİ GEREKİYOR
Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen ise, besi hayvanı ithalatı yapılmasının et fiyatlarını frenleyeceğini hatta düşüreceğini söyledi. Şen, "Şu anda mezbahaya gelen hayvan sayısında azalmalar var. Gidişat iyi değil. Vatandaşa 35 liraya et yediremeyiz. Aslında bizler ithal hayvan gelmesi taraftarı değiliz. Ama maalesef gelmesi gerekiyor. Aksi takdirde et fiyatları çok artacak ve vatandaşlar et yiyemeyecek. Bence et ithalatının gündeme gelmesi bile fiyatların düşmesinde etkili olur" dedi.