KASTAMONU'nun 3 bin nüfuslu İhsangazi İlçe Belediyesi, ödenek yetersizliği nedeniyle vakumlu çöp toplama kamyonu alamadı. Belediye, saman makinesini, vakum makinesi olarak kullanmaya başladı.
Belediye Başkanı Zühtü Danacı, ödenek yetersizliği nedeniyle değeri 200 bin TL'nin  üzerinde olan vakumlu çöp kamyonu alamadıklarını, onun yerine kaldırım kenarlarında bulunan büyük bölümünü ağaçtan düşen yapraklardan oluşan çöpleri saman makinesiyle çekerek, çöp kamyonuna aktardıkların söyledi. Belediye, ilçede sonbahar ayı ile birlikte cadde ve sokak aralarında dökülen kurumuş ağaç yapraklarının saman makinesi ile vakumlayıp, soruna çözüm buldu.
İlçede kalorifer peteklerinden merdiven, bakraçtan çöp kovası gibi ilginç yöntemlerle  tasarruf sağlayan Belediye Başkanı AK Parti'li Zühtü Danacı, sonbahar ayının gelmesi ile birlikte yere düşen ağaç yapraklarının temizlenmesi için saman makinesini kullanmaya başladı. Böylece cadde ve sokaklar pırıl pırıl bir görünüme kavuştu.
Bir traktöre bağlı vantilatör şeklindeki saman makinası pompa görevi yapıp, yerdeki kağıt ,çöp, yaprak gibi atıkları emerek çöp kamyonuna boşaltıyor. Bu sayede insan gücü ile zamandan tasarruf edildiğini belirten Başkan Danacı, "Yaklaşık 2 saatte tüm ilçe merkezinin dökülen yapraklardan arındırıldığı bu sistem ile aynı zamanda yakıttan da tasarruf edilmiş oluyoruz" dedi.
Gelen ödeneklerin ancak personel giderlerine yettiğini belirten Başkan Danacı, borçlarının olmadığını ve gelirlerine bakarak, 'Ayaklarını yorgana göre uzatıp', harcama yaptıklarını söyledi. Danacı, ayrıca saman makinesini çöp kamyonuna monte etmeyi düşündüklerini ekledi.