İSTANBUL, 7 Temmuz () - Uluslararası seyahat arama motoru Skyscanner, havayolu şirketlerinin bebekli aileler için sağladıkları kolaylıkları araştırdı. Araştırma sonuçları, British Airways, Air France ve KLM bebekler ve aileleri için "en cömert" havayolu şirketleri olduklarını ortaya koydu.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil planları hızlanırken bebekleriyle seyahat edecek aileler de uçuş maliyetlerini araştırmaşa başladı. Skyscanner, 40 farklı havayolu şirketinin bebeklerle yolculuk prosedürlerini araştırdı.

Araştırma sonuçlarına göre, bazı havayolu şirketleri bebek ücretini yetişkin ücretinin yüzde 10’u olarak belirlerken, bazıları ise yurtiçi uçuşlarda ayrı bir bebek ücreti talep etmiyor. Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yurtiçi uçuşlarda bebekler için ücretsiz bilet uygulaması ise bulunmuyor.

BEBEK ARABASI VE KOLTUKLARI ÜCRETSİZ

Bazı havayolu şirketleri bebek ücretlerini yetişkin ücretinin yüzde 10’nu olarak belirlerken, bazıları ise yurtiçi uçuşlarda ayrı bir bebek ücreti talep etmiyor. Bebeklerinin ayrı koltukta seyahat etmesini isteyen aileler için ise durum biraz daha zor.

Çoğu havayolu şirketi bebekler için ek koltuk ücretini tam bilet ücreti olarak belirlerken, bazı havayolları ise yetişkin bilet ücretinin yüzde 75’i ile bebeklere kendi koltuklarında seyahat imkanı sunuyor.

Fransız havayolu şirketi Air France, ek koltuk için yetişkin ücretinin yüzde 15’i ile bebekler için en cömert havayolu şirketi olarak öne çıkıyor.

Havayolu şirketlerinin uçakta bebekler için sunduğu ek bagaj uygulamalarında da farklı uygulamalar bulunuyor. British Airways, Air France ve KLM gibi havayolu şirketleri 1 bebek arabası, 1 bebek araç koltuğu ve 1 bagajı ücretsiz olarak taşıyarak annelere en çok rahatlığı veren havayolu şirketleri olarak öne çıkıyor.

TÜRKİYE'DE BEBEKLERE ÜCRETSİZ UÇUŞ YOK

Türkiye’de Türk Hava Yolları ve Pegasus’un yurtiçi uçuşlarda bebekler için ücretsiz bilet uygulaması bulunmazken, Türk Hava Yolları yurtiçi uçuşlarda, ebeveyni ile aynı koltukta uçan bebeklerin biletleri yetişkin bilet ücretinin yüzde 10’u olarak, Pegasus ise yurtiçi uçuşlarda bebek biletleri için 20 liralık bir ek ücret uyguluyor.

Eğer bebeğinizin ayrı koltukta uçmasını istiyorsanız, Türk Hava Yolları’nda yetişkin biletinin yüzde 75’ini ödeyerek bebeğinize kendi koltuğunda uçma rahatlığını sunabilirsiniz. Türk Hava Yolları ve Pegasus’ta bebekler için 1 bebek arabası ve 1 ek bagaj ücretsiz olarak taşınabiliyor.

Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "Bebeklerle seyahat etmek, özellikle yeni anne baba olanlar için, biraz korkutucu olabilir. Biz de Skyscanner olarak hazırladığımız kılavuzla, ailelerin işlerini biraz da olsa kolaylaştırmak istedik. Bu kılavuzun aileler için bebekleri ile seyahatlerinde yardımcı olabileceğini düşünüyoruz" dedi.