MERKEZ Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2014 Ocak ayı enflasyon raporlarının açıklandığı toplantıda konuştu. Başçı, "Fiyat istikrarını sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız. Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına alarak yüzde 5 hedefine doğru getirmek için elindeki bütün araçları etkin bir şekilde kullanma konusunda kimsenin şüphesi olmasın" dedi. "2014 YILI ENFLASYON BEKLENTİSİ YÜZDE 6,6"

2014 ve 2015 yılına ait enflasyon tahminlerini açıklayan Başçı, "2014 yılı sonunda enflasyonunun yüzde 70 olasılıkla, yüzde 5,2 ile yüzde 80 aralığında (orta noktası yüzde 6,6) 2015 yıl sonunda ise yüzde 3,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,0 orta vadede ise, yüzde 5 düzeyinde gerçekleşeceği öngörülmektedir" şeklinde konuştu. "KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

Bu akşam gerçekleştirilecek olan para politikası konulu toplantıya dair bilgi de veren Başçı, "Bu akşam takvim dışı bir para politikası toplantısı yapacağız. Amacımız fiyatlama davranışlarındaki bozulmayı engelleyerek fiyat istikrarını sağlayacak adımları atmak olacaktır. Fiyat istikrarını sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız. Merkez Bankası'nın enflasyonu kontrol altına alarak yüzde 5 hedefine doğru getirmek için elindeki bütün araçları etkin bir şekilde kullanma konusunda kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. (HT)