Gülseli KENARLI/ İstanbul, 15 Mayıs () - SOMA'da yaşanan felaketin ardınadn bir çok banka bölgede vatandaşlara desteke vermek için çeşitli açıklamalarda bulundu. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşlıgil'de bugün yaptığı yazılı bir açıklama ile "hayatını kaybeden madencilerimizin bankamızda bulunan bireysel kredilerini silecek" dedi.

Soma’da yaşanan elim olay neticesinde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerinin ve yaralı madencilerimizin acılarını paylaştıklarını ifade eden Binbaşgil, "Akbank olarak bu zor günlerde büyük acılar yaşayan vatandaşlarımızın yanındayız. Yüklerini biraz olsun hafifletebilmek amacıyla gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Bu elim olayda hayatını kaybeden madencilerimizin bankamızda bulunan bireysel kredilerini silecek, yaralı madencilerimizin de kredilerini başvurmaları halinde ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandıracağız" açıklamasını yaptı.

ING BANK
INGBank Genel Müdürü Pınar Abay ise dün akşam twitter hesabında yayınladığı mesajlarda Soma'da hayatını kaybeden bütün kredi müşterilerinin boçlarını sileceğini belirtti. Abay'ın attığı tweetler şöyleydi:

"Soma'da yaşanan felaketten dolayı çok üzgünüm, başımız sağolsun acılı ailelere sabır diliyorum."
"Soma'da hayatını kaybeden tüm kredi müşterilerimizin kredi borçlarını silme kararı aldık."
"Hayatını kaybedenler dışında Soma Şubemisin tüm diğer bireysel müşterilerinde de kredi ödemelerini faizsiz olarak 3 aay uzatma kararı aldık."

YAPI KREDİ
Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Soma'da meydana gelen kazanın ardından kendilerinin de yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Açıkalın, "Van depreminde ve şehitlerimizin ailelerinin acı günlerinde olduğu gibi, Soma kazasında da vatandaşlarımızın yanında olmak için konuyla ilgili tüm teknik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kaybettiğimiz madencilerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve sevdiklerine sabır diliyorum" dedi.
 
BANK ASYA
Kurumun resmi twitter hesabı üzerinden bir duyuru yapan Bank Asya da, hayatını kaybeden madencilerin Bireysel Finansman desteği borçları ile Kredi Kartı borçlarının silinmesine karar verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Bank Asya'nın Soma Şubesi'nin diğer tüm bireysel ve KOBİ müşterilerinin Finansman Desteği borçlarının vade farkı olmaksızın yıl sonuna kadar ertelendiği belirtildi.

(OSS)