İSTANBUL, 10 Haziran () - Birçok alanda öne çıkan sosyal medya, son yıllarda bu alandaki faaliyetlerini yoğunlaştıran bankalar için de başlıca pazarlama aracı olma yolunda.

Türkiye’nin en büyük 10 bankasından 9’unun çözüm ortağı olan kurumsal uygulama ve yazılım şirketi SAP'ın düzenlediği Bankacılık Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, bankaların müşterilerine dokunduğu mecralar, zamanla ve teknolojinin gelişimiyle müşteri profiline ve trendlere göre değiştiğine işaret etti.

Özyeğin, Türkiye'de yapılan bir araştırmada bankaların üst düzey yöneticilerinin yüzde 76’sının 2025 yılında sosyal medyanın bankacılık ürünleri pazarlanması için bir numaralı mecra olacağına inandığını, yüzde 83'ünün ise akıllı telefonların ana dağıtım mecrası olacağını düşündüğünü söyledi ve ekledi:

"Aynı yöneticilerin yüzde 66’sı şubelerin self servis bankacılık noktaları ile yer değiştireceğini ifade ediyor ve yüzde 70’i de bilgi teknolojileri ve telekomünikasyon şirketlerinin bankacılara çok ciddi rakip olacağını düşünüyor. Tüm bu değişimlere adapte olabilecek yalın ve entegre edilebilir altyapıyı sağlayarak, bankaların maliyetlerini ve pazara ürün çıkarma sürelerini aşağı çekmek için SAP ile işbirliğini sürdürüyoruz."

"BASİT, HIZLI VE ESNEK VERİ"
Geleceği bir bulut şirketi olarak karşılamayı hedeflediklerini belirten SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin de, "SAP, bankaları dünya standartlarında teknolojik çözümlerle buluşturarak onların büyüme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’nin en büyük 10 bankasından 9’unun çözüm ortağı olan SAP, 120 ülkede 12 binden fazla kuruma bankacılık çözümleriyle değer katıyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Dinamik ve hızlı bir ekonomide, rekabetin yoğun olduğu Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, iş analitiği, müşteri ilişkileri, finans yönetimi ve insan kaynakları optimizasyonu gibi alanlarda inovatif teknolojilerin, iş süreçlerinde yeni ufuklar açtığına inanıyoruz. SAP olarak stratejimizi bu doğrultuda oluşturarak basit, hızlı ve esnek bir şekilde verinin anlamlandırılmasını sağlayan çözümler sunuyoruz. SAP’nin bankacılık sektörüne sunduğu çözümlerle gelen rekabetçilik ve operasyonel verimliliğin ekonomimize güç katacağına inanıyoruz."

(OSS)