İSTANBUL, 8 Ağustos () - Türkiye'nin önde gelen katılım bankalarından Bank Asya, Qatar Islamic Bank ile stratejik ortaklık için Mart ayında yaptığı münhasırlık anlaşmasını feshetti.

Bank Asya'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, münhasırlık anlaşmasının, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmesi yapılabilmesi için bugün itibariyle feshedildiği belirtildi.

Bank Asya açıklamasında, "Mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır. Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 8 Ağustos 2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir" denildi.

VERGİ VE PRİM TAHSİLAT YETKİLERİ KALDIRILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) dün internet sitesinde yaptığı açıklamada, Bank Asya'nın vergi tahsilatına ilişkin yetkisinin 8 Eylül itibarıyla sonlandırılmasına karar verildiği açıklanmıştı. GİB'in ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu da (SGK) tahsilat yetkisinin aynı tarihte sonlandırılacağını duyurmi, Borsa İstanbul da Bank Asya hisselerini geçici olarak işleme kapatma kararı almıştı.

Bank Asya da, bu gelişmeler üzerine KAP'a yaptığı açıklamada, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi tahsilatına ilişkin protokollerin feshetmesinin faaliyetlerini etkilemeyeceğini, bu konuda yasal haklarının kullanılacağını duyurmuştu.