BANDIRMA Ticaret Odası Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'ı makamında ziyaret ederek, ilçedeki sanayicilerin ara eleman konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Meslek okullarından stajyer öğrenci talep ettiklerini söyleyen Çoban, "Torna tesviye bölümünde öğrenci beklerken, bizlere ağaç işleriyle ilgili stajyer öğrenci yolluyorlar. Birçok stajyer öğrenci ekipmanların bir çoğunu bilmiyor" dedi.

Bandırma Ticaret Odası Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, ilçede faaliyet gösteren sanayiciler olarak ara eleman konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Nitelikli ara eleman sorununun sanayicileri olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Çoban, bundan dolayı ilçedeki birçok sanayicinin işlerini büyütmekte zorlandığının altını çizdi. Nitelikli iş gücü sorununu çözmekte ilçedeki endüstri meslek liselerine önemli görevler düştüğünü dile getiren Çoban, bundan dolayı ilçede ihtiyaç duyulan mesleklere öğrencilerin milli eğitim müdürlükleri tarafından yönlendirme yapılması gerektiğini söyledi.

Meslek liselerinin programlarının belirlenmesinde ilçedeki sanayicilerinde söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Çoban, "Sanayiciler olarak ihtiyacın ne olduğunu bizler daha yakından biliyoruz. Meslek okullarından stajyer öğrenci talep ediyoruz. Torna tesviye bölümünde öğrenci beklerken, bizlere ağaç işleriyle ilgili stajyer öğrenci yolluyorlar. Bir çok stajyer öğrenci ekipmanların bir çoğunu bilmiyor. Bu konuda teorik öğrenimlerini yapan öğrenciler uygulamalı eğitimlerini sanayi tesislerinde yapsın. Bu sadece staj dönemlerini kapsamasın" dedi.

"TEKNİK OKULLAR VADİSİ PROJESİ İÇİN 13 MİLYON TL TAHSİS EDİLDİ"

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan ise "İlçede faaliyet gösteren sanayicilerin ara elaman sıkıntısı Edincik Beldesi'ne kurulacak olan Teknik Okullar Vadisi ile sona erecek. 403 dönüm alan üzerine kurulacak olan Teknik Okullar Vadisi, teknik okulların tek çatı altında toplanmasını öngörmektedir. Devir işlemlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı okulların yapımına başlayacak. 2014 yılı yatırım programında bu iş için 13 milyon TL ödenek tahsis edildi" dedi. ST/ (FK)