Sinop-Kastamonu Bölgeleri Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak,palamut avının hava şartlarındaki olumsuzluk nedeniyle beklentileri karşılayamadığını belirtti.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denizlerde genel av yasağının sona ermesinden itibaren balıkçı teknelerinin Karadeniz'de avlanmaya başladığını dile getirdi.

Yüzey suyunun poyraz ile soğuması ve diğer şartların sezonu olumsuz etkilediğini ifade eden Bayrak, "Balıkçılarımız orta seviyede bir sezon geçiriyor, çok iyi değil. Birkaç gün önce iyi bir av oldu ancak kısa sürdü. Gırgır tekneleri ve diğer kayıklarımız hava şartlarına bağlı olarak istediklerini alamadı. Önümüzdeki günlerde deniz suyu sıcaklığının artmasıyla balıkçının beklentisinin karşılanabileceğini umuyoruz. Palamut soğuk suda olmuyor, olumsuzluğu buna bağlıyoruz" dedi.

Bayrak, palamudun dışında gırgır tekneleri ile istavrit avlandığını, lüferin de bazı kıyı balıkçılarında az da olsa kendini gösterdiğini söyledi.

Sezondan beklentilerinin iyi olmadığını vurgulayan Bayrak, "Önümüzdeki günlerde avın artmasını umuyoruz. Palamuttaki azlık tezgahlara da yansıdı. Balık az olduğu için fiyatlar yüksek, büyüklüğüne göre palamudun tanesi 5 ila 15 lira arasında. Sezonun bereketlenmesiyle fiyatlar normale dönecek, vatandaşlar daha ucuza palamut tüketebilecek" diye konuştu.