KARADENİZ ve Marmara'nın yanı sıra Ege'den de balık getirilen Kocaeli'de, sezonun yağışsız ve durgun geçmesi nedeniyle balık fiyatları yine yükseldi. Çinekopun biraz irisi olan sarı kanatın kilosu 35-40 TL'ye fırlarken, 10 gün öncesine kadar 5 TL’nin altına düşen hamsi ve istavritin kilosu 7-10 TL arasında değişiyor.
İzmit Balık Pazarı’ndaki tezgahlara az balık gelince fiyatlar tavan yaptı. Teknelerin yeterli avla dönememesi nedeniyle balık halinde fiyatların yüksek olduğunu anlatan balıkçı Kemal Bineklioğlu, şöyle dedi:
“Birçok çeşit balık tezgahlarımıza geliyor fakat bol değil. Böylece fiyatlar yükseliyor. Balık almaya gelenler da pahalılıktan şikayet ediyor. Havalar nedeniyle balık dibe çöktü ve yakalanamıyor."
Balıkçı Murat Şahin ise, lüfer, çinekop ve barbunya balık fiyatlarının daha fazla yükseldiğini anlatırken, “Vatandaş ucuz olsun diye istavrit ve hamsiye almak istiyor. Fakat fiyatlarına bakınca tezgahlardan eli boş dönüyor" dedi. İzmit Balık Hali'nde bugünkü balık fiyatları şöyle:
* Hamsi kilosu 7 TL, * İstavrit kilosu 7 TL, * Tekir kilosu 13-5 TL, * Barbunya kilosu 20-35 TL, * Çinekop kilosu 20-30 TL, * Çupra tane 4 TL, * Levrek tane 4 TL, * Deniz levreği kilosu 20 TL, * Kalkan kilosu 40-70, * Sarı kanat kilosu 35-40 TL, * Lüfer tane 15-25 TL.