MERSİN’in Silifke İlçesi'nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da '33N16' olarak tescillenen Keben narının hasadına başlandı.
Göksu Vadisi köylerinde üretilen ve Türkiye'nin tek sofralık narı için düzenlenen hasat törenine katılan Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, narın kilosunun 30 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi. Türkiye genelinde düzenlenen tarım fuarlarına 'Silifke Tarım Grubu' adıyla katılarak keben narının tanıtımını yaptıklarını belirten Mustafa Göktaş, bu yıl yaklaşık 3 bin dönüm bahçeden 4 bin rekolte beklediklerini kaydetti. Bu yıl nar fiyatlarının çok düşük olduğunu, bunun nedeninin de hicaz narının ülke geneline yaygın üretilmesinden kaynaklandığını belirten Göktaş, çiftçilerin zarar etmemek için çözüm arayışına girdiğini ve bu kapsamda da hasat edilen narların hemen piyasaya sürülmeyeceğinini kaydetti. Göktaş, şöyle dedi:
"Fiyatlar düşük olduğu için üreticilerimiz hasat ettiği narı yatağa alıp, soğuk hava depolarında bir süre beklettikten sonra kilosunu 1.5-2 liradan satmayı hedefliyoruz. Böylece, kar etmenin çabasındalar."