Özgür ÖZTÜRK/ ANTALYA, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'de serbest bölgelerin öneminin önümüzdeki günlerde daha da artacağını ve dünyayla rekabette çok farklı açılım olacağını söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Antalya'ya geldi. Bakan Zeybekçi ilk olarak Antalya İhracatçılar Birliği'ni ziyaret etti. Vali Sebahattin Öztürk ve İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı ile görüşen Bakan Zeybekçi, Türkiye'deki serbest bölgelerin öneminden bahsetti.
AVANTAJIMIZI KULLANACAĞIZ
Serbest bölgelerin başlangıç itibariyle çok güçlü şekilde Türkiye'nin dış ticaretinde önemli fonksiyonu ve yeri olan kuruluşlar olduğunu söyleyen Bakan Zeybekçi, "Serbest bölgeler önümüzdeki dönemde artan bir öneme sahip olacak. Türkiye'nin ihracatında, dış ticaretinde, üretiminde, dünyayla rekabetinde çok farklı bir açılım olacak ve bu avantajımızı sonuna kadar kullanacağız. Önümüzdeki dönemde yeni serbest bölgeler, mevcut serbest bölgelerimizin genişletilmesi, kullanılmayan kapasitelerin çok verimli kullanılması ve yeni yeni tedbirlerimiz olacak" dedi.

ÖÖ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)