GEDİZ'DE VATANDAŞA SESLENDİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak'tan Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne hareket etti. AK Parti Kütahya Milletvekilleri Soner Aksoy ve Hasan Fehmi Kinay ile AK Parti Gediz seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Zeybekci'yi, partililer karşıladı. Burada vatandaşlara konuşma yapan Bakan Zeybekci, Türkiye'nin çok anlamlı bir yer ve zamandan geçtiğini söyleyip '60 ihtilali', '71 muhtırası', '80 darbesi', '28 Şubat'ı hatırlatıp şunları söyledi:

"28 Şubat bütün kötülüklerin anasıdır. '28 Şubat'ta öyle bir şey yaptık ki etkisi bin yıl sürecek' dediler, hatırlıyor musunuz. Neden bin yıl dediler. Anlamı vardı. Çünkü biz bu topraklara geleli bin yıl olmuştu. Bin yılın bedelini `önümüzdeki bin yıl zulümle ödeteceğiz' demekti o. Onlar bir intikam peşindeydi, onlar birilerin maşalarıydı. Ne zaman bu millet milli adımlarla bir yere doğru yola çıktı. Bunlar çullandı, bu milletin başına. Şimdi yine Türkiye devasa milli adımlarla bir yere gidiyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar arka arkaya gelişme sadece iki ülkede var. Çin'de ve Türkiye'de. Kalkınmada ikisi, ihracatta ikisi. Türkiye 12 yılda 35 milyar dolardan 152 milyar dolara geldi. Milli gelirde 3 bin 400 dolar, 10 bin 800 dolara geldi. Gayrisafi yurtdışı hasılası 220 milyar dolardan 830 milyar dolara geldi. Dünyanın 16. büyük ekonomisi olduk. Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi haline geldik. Türkiye 10 milyon dolar kardeş coğrafyasına hibede bulunduğu zaman bütçesi darmadağın olmuştu. Ama 12 yıldan beri öyle değil artık. 2012'de, 2013'de Türkiye, Orta Asya, Kafkaslar, Ortadoğu, Balkanlar, Kuzey Afrika, Arakan, Somali buralara üst üste 2,5 milyar dolar hibede bulunmuş, yardımda bulunmuş. Bu bayrak böyle dalgalanır. Öyle sözle, hamasetle, sloganla değil. Milliyetçilikte budur. Böyle olur. Ecdadın ruhu da böyle şad olur. Öyle sloganlarla değil. Bu ülkeyi bir adım öteye götürürsen, bu ülkeyi namerde muhtaç edilmez noktaya getirirsen, bu ülkeyi 2013 yılının 14 Mayıs'ında olduğu gibi 50 yıldan beri borçlu olduğu IMF'ye son taksitini verip te hadi oradan dersen o zaman milliyetçilik olur. Üçüncü köprüyü yaparsan milliyetçilik olur. İki kıtayı tüp geçitle denizin altından birleştirirsen milliyetçilik olur. Arabalarında geçebileceği ikinci tüp geçit inşaatını devam ettirirsen milliyetçilik olur. İstanbul-İzmir Otoyolu Türkiye'nin en büyük projelerinden bir tanesidir. Neden dünyanın en büyük köprüsünü Marmara Denizi'nin üzerine yaparsan milliyetçi olursun."

Konuşmanın ardından Gediz Belediye Başkanı ve başkan adayı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından Bakan Zeybekci'ye plaket taktim edildi. Meşhur Gediz Tarhanası ile Gediz Ansiklopedisi Bakan Zeybekci'ye hediye edildi.

Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ (Kütahya), ()

MA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)