BAKAN ZEYBEKCİ’DEN SES KAYDI DEĞERLENDİRMESİ
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 17 Aralık’tan bu yana gelişen olayları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Alçakça montaj" diyerek nitelendirdiği son ses kaydının ekonomiye etkilerini değerlendirdi. Bakan Zeybekci, şunları söyledi:
"17 Aralık’tan itibaren hep şunu söyledim; Türkiye’de ne yaparsanız yapın, o kırılgan yapıya sahip değildir. Türkiye o 2002’lerdeki yüzde 7 bin faizlerin olduğu, yüzde 100’lü rakamlarla enflasyonun olduğu bir ülke değil. İki günde Türkiye’deki bankacılık sisteminin çökertildiği, bankacılık zararlarına katlanan Türkiye değildir. IMF’de 750 milyon dolarlık bir kredi diliminin serbest bırakılması için Türkiye’de gerek meclisin, gerek hükümetin hizaya geçtiği bir ülke değil. Buradan yola çıkarak şunu söylemiştik. Türkiye bir kriz üretecek ekonomik zayıflıkta değildir. Hakikaten çok üzülüyoruz böyle olaylara. Türkiye’de milletin seçtiği, milletin iradesiyle seçilmiş olan parlamentoya, hükümete, milletin iradesiyle seçilmiş olan bir başbakana yapılanlara. Türkiye’de ekonomiyi ve iş dünyasını rahatsız eden girişimler, provokasyonlar ve manipülasyonlar var. Bunları üzülerek ibret alarak izliyoruz. Gelecekle ilgili çok büyük dersler çıkararak izliyoruz. Şundan emin olunki 17 Aralık’ta, Türkiye’de siyasi ve ekonomik anlamda istikrarsızlık çıkararak, milletin iradesiyle oluşmuş olan iktidarların görevden gitmesi ile ilgili heveslenenler oldu. Ancak, hevesleri kırıldı. Türkiye’de şu an yaşanan şeylerden dolayı ekonomik bir sıkıntı yok. Ekonomik dengeler yerli yerindedir. Böyle olmaya da devam edecektir."
'DİZAYN YAPMAK İSTEYENLERİN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK'
Yaşananların inandırıcılığının olmadığını ileri süren Bakan Zeybekci, milletin AK Parti hükümetine inandığını söyledi. Bakan Zeybekci, "Bu millet, iradesiyle oluşturduğu görev değişim sistemine demokrasiye inanıyor. Evrensel hukuk standartlarına, hukuk sistemine inanıyor. Ne yapacaksa bu millet bunların içinde yapar. Artık millet, günü geldiğinde görevini değiştirmek isterse, günü geldiğinde 30 Mart’ta, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 2015 Haziran seçimlerinde kendi dizaynını yapacaktır. Şu an dizayn yapmak isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır" diye konuştu.
Bakan Zeybekci şöyle devam etti:
"Manipülasyon yapanlarında, loto tahminciliği gibi, 'Kur ne olur?', 'Döviz ne olur?', 'Enflasyon ne olur?' gibi tahminler yaptırmak ve bu tahminler üzerinden de Türkiye’de ekonomiyi maniple etmek gibi bir hevesleri var. Bu da olmayacak. Dün, bugün ekonomimizde dengelerimizde herhangi bir rahatsızlık yoktur. Tedirginlik oluyor tabiki. Ama kamu maliyesi anlamında Türkiye 28 Avrupa Birliği üyesi içinde 25’inden daha iyi. Böyle bir ülkeyi bu hale getirenlere, tabiki ekonomik olarak sağlam temele oturtanlara Allah razı olsun diyorum. Ama şu an bu kötü emeli olanları da Allah’a havale ediyorum."
Ziyaretin sonunda Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Bakan Zeybekci’ye Manisa’ya özgü mesir macunu ve yöresel ürünlerin yer aldığı hediye sepeti verdi.

Nermin UÇTU/MANİSA, ()

(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)