İSTANBUL, 6 Mayıs () - MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askerlerin Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) gibi, polislerin, öğretmenlerin ve diğer meslek gruplarının da emeklilik kurumlarına sahip olmasından yana olduklarını söyledi.

OYAK Genel Kurul toplantısında konuşan Yılmaz, "OYAK, sayıları 280 bini aşan üyelerinin birikimlerine katkıda bulunma çabalarını, iyi bir yaşam ortağı olma misyonunu kurulduğundan bu yana hep ileriye taşımaktadır" dedi ve ekledi:

"Görüyorum ki, bu başarılarını bundan sonraki dönemlerinde de arttırarak sürdürecektir. İzlediği yol haritası OYAK'ı, geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da başarılara götürecektir. Başarılı ve özgün bir model olan OYAK'ın diğer kurumlara da örnek olmasını temenni ediyorum. Yurt dışında, gelişmiş demokratik ülkelerde de OYAK benzeri birçok örnekler olduğunu biliyoruz. Gönlümüzden geçen ülkemizde tüm çalışanların, polislerin, öğretmenlerin ve diğer meslek gruplarının da benzer mesleki emeklilik fonları olsun, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu tasarrufa bu suretle ulaşabilelim. Bu fonlar, OYAK'ta olduğu gibi profesyonel bir şekilde yönetilsin, üyelerinin ufak tasarruflarını uzun vadeli ve istihdam yaratan büyük yatırımlara dönüştürebilsin. Dolayısıyla çalışanlarımız da emekliliklerinde, daha iyi bir getiri ve yaşama sahip olabilsinler. OYAK, Türkiye'de bu anlamda, hakikaten öncü ve örnek bir kuruluştur. OYAK, ağır hizmet koşullarında görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve sivil üyelerine, kurulduğundan beri sürekli artan oranlarda, yasal yardım ve sosyal hizmetleri, üyeleri arasında rütbe farkı gözetmeksizin bireysel eşitlik prensipleri çerçevesinde sunmaktadır. Ayrıca gelir amaçlı yatırımlarıyla da hem ülke ekonomisine katkıda bulunmakta hem de sosyal sorumluluğunu yerine getirmektedir. OYAK, kuşkusuz önümüzdeki dönemlerde de üzerine düşen her türlü görevi üstün hizmet anlayışı içerisinde yerine getirecektir."

"KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"
Genel Kurul'da söz alan Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, "OYAK denildiği zaman ben iki önemli hususu fark ediyorum. Birincisi, Ordu mensuplarının mutluluğu, huzuru ve refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlaması. Türkiye Cumhuriyeti'nde bir Türk vatandaşı olarak büyük çoğunluğun, hemen hemen herkesin, Ordu mensuplarının refahının ve mutluluğunun yüksek tutulmasını önemsediklerini ve istediklerini düşünüyorum. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şunu ifade etmek istiyorum; 2014 yılı içerisinde artık OYAK'ın varlığı, önemi ve Ordu mensuplarına sunduğu katkı ve gerekse ülke ekonomisine sunduğu katkıdan dolayı herkes memnun, bu konuda kimsenin şüphesi olmamasını ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"SERBEST TİCARET ERBABIYIZ"
İşadamı Mustafa Sarılar ise, "Biz de serbest ticaret erbabıyız. Para kazanmanın zorluğunun ne olduğunu biliyoruz, yüzde15.3 gibi bir rakam, bir değerdir, ki biz eğer serbest ticaretimizde öyle bir para kazansak, çok mutlu oluruz. Ben OYAK'ın diğer kurum ve kuruluşlar için de bir örnek teşkil etmesini arzu ederdim. Bu, Milli Eğitim'de olur, Sağlık Bakanlığı'nda olur veya Adalet Bakanlığı'nda olur ve Türkiye'nin de büyümesine çok ciddi katkı sağlayacağına eminim. 3.4 milyar bir vergi ödenmiş, 28 bin istihdam söz konusu. Türkiye'ye örnek olmasını ben diliyorum" diye konuştu.

Genel Kurul'da söz alan İş adamı Osman Okyay da, "Başta Yönetim Kurulu Başkanımızı, Yönetim Kurulu Üyelerini ve Genel Müdürümüzü ve ekibini gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten zorlu küresel rekabet şartlarında böylesine bir başarı takdire şayandır. Ben de Mustafa Bey'e katılıyorum, iş yapan herkes bu başarıyı takdir edecektir. Dolayısıyla tekrar tebrik ediyorum ve bu başarının devamını diliyorum" dedi.

ÜYELERE 2 MİLYAR 239 MİLYON LİRA

OYAK Genel Kurulu'nda üyelere 2 milyar 239 milyon lira dağıtılması kararlaştırdı. Kurumda nihai üye varlığı da 17 milyar 342 milyon liraya çıktı.

OYAK 54'üncü Olağan Genel Kurulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sayıştay Başkanı Doç.Dr. Recai Akyel, İş dünyasının Genel Kurul'daki temsilcileri Osman Okyay, Mustafa Sarılar, Selahattin Ayan ve diğer üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda OYAK Grubu'nun 2013 yılı ihracatının 4.4 milyar liraya ulaşarak Türkiye ihracatının yüzde 3'üne yakın bölümünü, 3.4 milyar lira ile tüm vergilerin yüzde 1.03'ünü karşıladığı ve 28 bin kişilik istihdam sağladığı açıklandı.

(OSS)