MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'nın aldığı kararın ardından inanıyorum ki yatırımcıların kaygıları önemli ölçüde giderilmiştir" dedi.
Bakan Şimşek, NTV'de, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu ara toplantısını ve sonuçlarını değerlendirdi. Şimşek, "Prensip olarak ben Merkez Bankası'nın kararlarıyla ilgili yorum yapmıyorum. Merkez Bankası bağımsız bir kurum. Burada önemli olan şey Merkez Bankası'nın kredibilitesi. Önemli olan kurumların doğru kararları doğru zamanlarda verebilmesi ve bu kararı verirken kurumun kredibilitesi ön planda olması. Bu anlamda İnanıyorum ki bu kararla yatırımcıların kaygıları önemli ölçüde giderilmiştir" dedi.
Küresel ekonomide oldukça sıkıntılı günlerin yaşandığını bir dönemde Merkez Bankası'nın işi iyi götürdüğünü ifade eden Şimşek, "Kredibiliteyi devam ettirmezsek büyüme daha hızlı zayıflar. Biliyorsunuz, siyasi bir operasyon yaşadı bu ülke. Bunun getirdiği bir belirsizlik var. Küresel ekonomik düzen içerisinde doğru kararları verirsek, büyümeye ilişkin riskleri sınırlayabiliriz. Bir önceki güne oranla bugünün büyümeye yansımasını çok daha olumsuz görmüyorum" diye konuştu. HT(SS)