GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "80 il ve ilçede yap-kirala yöntemi ile özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak üzere" ulusal gazetelere ilan verilecçeğini söyledi.
Yozgat'ta bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve yarı olimpik yüzme havuzu temel atma törenine katılan Bakan Kılıç açılış töreninde yaptığı konuşmada, özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak için ihale sürecinin başladığını söyledi. Kılıç, "Burada ilan ediyorum. Listeyi bütün Türkiye ile paylaşıyorum. 80 il ve ilçemize yap kirala yöntemi ile özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak üzere yarın ulusal gazetelerde ilana çıkıyoruz. Bir yandan da 165 şantiyede yurt inşaatlarına devam ediyoruz. Böyle 164 tane yurt şantiyesi var. Bunların kapasitesi de yaklaşık 80 bin. Mevcut yatak kapasitemiz 410 bin gelecek eğitim öğretim yılına yetişecek olan var yetişemeyecek durumda olan var. Hedefimiz gelecek eğitim öğretim yılına bu sene 310 bin olan yatak kapasitesini 450 bin yaparak girmektir. Para var mı var, gayret var mı var, azim var mı var, çalışkan bir kadro var mı var, o zaman helva yapmanın önünde engel yok ki. Çalışıyoruz gayret ediyoruz bütün bunları gençlerimize kazandıracağız" diye konuştu.
Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinde temeli atılan bin 200 kişilik öğrenci yurdunun kısa sürede hizmete gireceğini belirten Bakan Kılıç, hedeflerinin gelecek öğretim döneminden önce bu yurdun hizmete girmesi olduğunu söyledi.
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
Yeni üniversitelerin ve yurtların açılmasıyla eğitimde fırsat eşitliğine imkan sağlandığını ifade eden Bakan Kılıç, "Anadolu’nun genç kızlarına, delikanlılarına okuma fırsatı vermeyeceksin de ne yapacaksın. Eğitim fırsatından yararlanmasına zemin oluşturmayıp ta ne yapacaksın. Üniversite demek kentin sosyal dokusunun değişmesi demek, kentleşme bilinci demek. Anadolu’nun bozkırındaki bütün illerimize doğuda, güneydoğudaki bütün illerimize Üniversitelerle birlikte büyüme imkanı yeni bir vizyona kentleşme bilincine kavuşma imkanı sağlamayacaksın da ne yapacaksın" dedi.
YOLU GENÇLİK MERKEZİNDEN GEÇEN POLİSE MOLOTOF ATMAZ 
Bakan Kılıç konuşmasının devamında, "Hep ne diyoruz yolu gençlik merkezinden geçen geçlerimizin polise monokof kofteyi atması mümkün değildir. Yolu gençlik merkezlerinden geçen gençlerimizin belediye otobüslerini ters çevirip yakması mümkün değildir. Yolu gençlik merkezlerinden geçen gençlerimizin anne babaya itaatsizlik etmesi, topluma saygısız davranması, çevreyi rahatsız etmesi, başkalarının kabusu haline gelmesi mümkün değildir Allahın izni ile gençlik merkezi bunun için var" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenci yurdu ve yüzme havuzunun temeli atıldı. Bakan Kılıç daha sonra yurtlarda kalan öğrencilerle bir süre sohbet edip öğrencilerin sorunlarını dinledi. HG (AY/AAA)(FOTOĞRAFLI)