Özgür ALTUNCU-Özkan ARSLAN / İSTANBUL, ()  BİLİM  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İstanbul programının öğleden sonraki bölümünde Sütlüce'de bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde düzenlenen 'Akıllı Planlama ve Sanayi Politikaları Konferansı'na katıldı. 2008 krizinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın " Kriz teğet geçecek" dediğini ve bu sözünde haklı çıktığını söyleyen Bakan Işık, "Türkiye krizi çok az sıyrıklarla atlattı. Türkiye'de sıkı bir kamu maliyesi vardı" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren'in de katıldığı konferansta konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, hükümet olarak Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini söyledi.
Bakan Işık, Nazım Ekren'i göstererek, "O günkü krizin teğet geçmesinde hocamızın katkısını belirtmek istiyorum" dedi.

Türkiye'nin makro ekonomik zemin sayesinde milli gelirini sürekli artıran bir ülke olduğunu söyleyen Bakan Işık, "Bu başarıda sanayi sektörünün ve KOBİ'lerin büyük katkısı olduğunu belirtmeliyim. Bu gelire petrol ve doğalgaz satarak ulaşmıyoruz. Bizim yaptığımız ihracat yüzde 95'e varan oranlarda sanayi ürünü ihracatı. Yıllık 155 milyar dolar seviyiseni geçmiş durumda. Dünyanın en kırılgan ülkelerinden biriyken en dirençli ülkelerinde biri haline geldik" diye konuştu.
İhracatımızı 500 milyar dolara çıkarma hedefinde sanayi sektörünün lokomotif rol alacağını söyleyen Işık, "3 şeyi önemsiyoruz. Yerli üretim, teknolojik üretim ve temiz üretim.Türkiye'de nitelikli insan gücümüz var. 2 saatlik uçak yolculuğuyla alım gücü yüksek 1 milyardan fazla insana ulaşma fırsatımız var" dedi.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)