Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, dalgalanan döviz piyasası konusunda net konuştu. Türkiye'de ekonomik krizin mümkün olmadığını söyleyen Elvan, elinde döviz olan vatandaşları da uyardı.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'dan vatandaşlara döviz çağrısı! Dolardaki artışla birlikte vatandaşın elindeki dövizi satmak yerine elinde tuttuğunu söyleyen Elvan, giderek artan döviz alma eğilimi konusunda vatandaşları uyardı.
Bakan Elvan,bir televizyon kanalında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye ekonomisinin son derece sağlam temeller üzerine oturtulduğunu ifade eden Elvan, son günlerde dövizde bir artışın söz konusu olduğunu ancak cari açıkta bir düşüş eğiliminin devam ettiğini, bütçe açığının Maastricht Kriterlerinin oldukça altında olduğunu kaydetti.
"MERKEZ BANKASI ÖNLEM ALACAK"
Elvan, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda ekonominin mevcut yapısının değerlendirildiğini, özellikle reformların kararlı bir şekilde devam edeceği vurgusunun yapıldığını belirterek, hızla reformları gerçekleştirmeye devam edeceklerini, öncelikli dönüşüm programlarında yer alan eylemleri kararlı bir şekilde uygulayacaklarını Merkez Bankasının da gereken önlemleri bu çerçevede alacağını bildirdi.



Darbe girişimi sonrasında dövizde bir kıpırdanmanın söz konusu olduğunu ancak bunun son derece sınırlı kaldığını hatırlatan Elvan, Amerika seçimleri sonrasında bir hareketlenme yaşandığını, özellikle varlık satışlarının gelişmekte olan ülkelerde hızla arttığını ifade etti.
"RAHAT BİÇİMDE DÖVİZLERİNİ SATABİLİRLER"
Elvan piyasadaki dalgalanmaların krize dönüşme ihtimalinin sorulması üzerine,"Türkiye öyle bir kriz ortamı oluşacak bir ülke değil, böyle bir ekonomik altyapı da yok şu anda. Geçmişte 2001-2002’de birtakım krizler yaşandı ama o dönemdeki ekonomik tablolar son derece kötüydü. Ülkemize güvenmemiz lazım, Hükümetimize güvenmemiz lazım, güven ortamı son derece önemli. Tüm göstergelerimiz, tüm rakamlarımız açık ve şeffaf. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kaygıya kapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Son günlerde vatandaşlarımızın piyasaya döviz satmadığını, tuttuğunu, daha çok işte döviz alma eğiliminin arttığını görüyoruz, bu tamamıyla yanlış. Vatandaşlarımız rahat bir şekilde dövizlerini satmasında hiçbir sakınca yok." ifadelerini kullandı.