Bedir ALTUNOK/KARS, () - TARIM Bakanı Mehdi Eker, Kars’ta esnafı ziyaret ederken yetiştiricilerin "İthal et gelecek mi?" soruları üzerine "İhtiyaç yoksa gelmez" diye karşılık verdi.
AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ile birlikte tarifeli uçakla Kars’a gelen Bakan Mehdi Eker’i havalimanında Vali Günay Özdemir, karşıladı. Valiliğe geçen Bakan Eker, Kurban Bayramı'nda nakledilecek hayvanların sağlık kontrolünden geçirileceğini ve aşı belgelerine bakılacağını bildirdi. Şap virüsünün ekonomik anlamda zarar verdiğine dikkat çeken Eker, "Bir yerdeki şap hastalığını başka bir yere taşımak hepimize zarar verir. Onlarla ilgili tedbirleri almak zorundayız" diye konuştu.
Bakan Eker, Valilik ziyaretinin ardından Çamlıca Durağı'ndan, Digor Pazarı'na kadar esnaf ziyaretlerinde bulundu. Kaşar ve bal dükkanları, kasap ve fırınlar ile diğer iş alanlarındaki işyerlerini dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Bakan Eker, 2 yaşındaki bir kız çocuğunu kucağına aldı. Bakan Eker, sıcaktan bunaldığı için mutsuz görünen çocuğun çok tatlı olduğunu ama kendisine hiç pas vermediğini söyledi.
Bal ve kaşar satılan işyerinde de eski ve yeni kaşarların yapılışıyla ilgili bilgi alan Bakan Eker’e, ithal hayvan ve ithal et ile ilgili sorular soruldu. Bakan Eker bu sorulara, "İhtiyaç yoksa gelmez" karşılığını verdi.

FOTOĞRAFLI